MApNMedia Day la exercițiul DACIAN STRIKE 24-2

  Nr. 153
 24 mai 2024
Media Day la exercițiul DACIAN STRIKE 24-2
 
            Aproximativ 500 de militari români și aliați participă, în perioada 24-28 mai, la exercițiul multinațional „Dacian Strike 24” (DAST24), care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din județul Galați.
            DAST24-2 este condus de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și antrenează forțe din structurile Comandamentului Multinațional de Brigadă Sud-Est, Divizia 82 Aeropurtată (USA), Elementul Înaintat de Comandă al Brigăzii Franceze (BFCE), Grupul de Luptă al NATO din România, Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” și Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”. De asemenea, la exerciţiu mai participă Forțele Aeriene Române (IAR 99 Șoim, IAR 330 Puma Socat) și Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (Eurofighter Typhoon EF2000).
            DAST24-2 face parte din seria de exerciții „Dacian Strike” și este un exercițiu întrunit de comandament, cu trupe în teren. Acesta se desfăşoară concomitent în România (Smârdan, jud. Galaţi şi Capu Midia, jud. Constanţa) şi Bulgaria (Novo Selo).

Biroul de presă
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.