MApNMinistrul apărării naționale, la cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale Black Sea and Balkans Security Forum

Ministrul apărării naționale, la cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale Black Sea and Balkans Security Forum
 
            Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat vineri, 24 mai, împreună cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, la cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum” organizată de New Strategy Center, eveniment de referință care subliniază importanța strategică a regiunii Mării Negre și a Balcanilor în contextul securității globale.
            Ministrul Tîlvăr a apreciat în mod deosebit eforturile organizatorilor de a aduce la București politicieni, diplomați, militari și reputați analiști internaționali pentru a discuta despre situația de securitate din regiune.
            În cadrul discursului său, ministrul apărării naționale a subliniat necesitatea unei analize obiective a situației curente și a identificării de soluții optime pentru a preveni amenințările și provocărilor viitoare. 
            „Războiul din Ucraina a evidențiat clar necesitatea unei prezențe aliate puternice în regiunea Mării Negre. Susținem cu tărie aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esențial pentru stabilitatea și securitatea regională”, a adăugat Angel Tîlvăr.
            În ceea ce privește sprijinul acordat Republicii Moldova, ministrul apărării naționale a reiterat importanța strategică a acestei țări pentru România, subliniind abordarea pragmatică a relației Chișinău-București și angajamentul țării noastre în susținerea parcursului european al Republicii Moldova, prin acțiuni concrete.
            „România acordă permanent sprijin autorităților de la Chișinău în eforturile de consolidare a rezilienței și asigurare a stabilității Republicii Moldova”, a concluzionat ministrul Tâlvăr.
 
 
            New Strategy Center a organizat, în zilele de 23 și 24 mai, în București, la Hotelul Athénée Palace Hilton, cea de-a opta ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat problemelor de apărare, securitate și relații internaționale. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterină din București și a beneficiat de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.
            La ediția din acest an au fost invitați experți de renume mondial precum economistul Nouriel Roubini, fostul șef al CIA, generalul (rez) David Petraeus și fostul comandant al Forțelor NATO din Europa, generalul (rez) Phillip Breedlove.
            Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina: https://2bsecurityforum.ro/.
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO

14 Jun 2024 341

MApN România – Canada, Memorandum de Înțelegere în domeniul Apărării

14 Jun 2024 297

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina în domeniul apărării și întâlnirea miniștrilor român și ucrainean ai apărării, la Bruxelles

14 Jun 2024 369

MApNMinistrul Tîlvăr, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

13 Jun 2024 267

MApNÎntâlniri de lucru ale ministrului apărării naționale, la Berlin, cu reprezentanți ai unor companii internaționale

06 Jun 2024 264

MApNÎntâlnirea ministrului apărării naţionale cu expozanții români la ILA 2024, Berlin

06 Jun 2024 269

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România

04 Jun 2024 279

MApNInaugurarea Centrului Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS

31 May 2024 319

MApNÎntâlnirea ministrului apărării naționale cu reprezentanții Thales Alenia Space Italia

28 May 2024 316

MApNÎntrevedere cu reprezentanții industriei de apărare din Republica Coreea

23 May 2024 309

MApNMinistrul apărării naționale, la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia

22 May 2024 294

MApNMinistrul apărării naționale, la deschiderea BSDA 2024

22 May 2024 377

MApNMinistrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

21 May 2024 295

Ministrul Apărării „Bucuria Învierii Domnului va găsi în sărbătoare și marea familie a Armatei României“

04 May 2024 471

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului facilității navale de sprijin Deveselu

30 Apr 2024 585