MApNParticiparea conducerii MApN la MSC 2024

Nr. 29
16 februarie 2024
 
 
Participarea conducerii MApN la MSC 2024
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa, în perioada 16-18 februarie, la Conferința de Securitate de la Munchen (MSC 2024). La această activitate, ministrul va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad.
Aflată la cea de-a 60-a ediție, conferința este un forum reprezentativ pentru discuții privind dinamica actuală a securității internaționale și reunește lideri mondiali, personalități marcante din cadrul NATO, UE, ONU, alte organizații internaționale, precum și importanți factori de decizie la nivel global.
Pe parcursul conferinței, înalții reprezentanți ai MApN vor participa la dezbateri pe marginea Raportului conferinței (Munich Security Report 2024), intitulat „Lose – Lose?”, document care evidențiază schimbările profunde din mediul de securitate.
În marja evenimentului, sunt programate o serie de întâlniri și discuții bilaterale cu alți lideri din domeniul apărării, prezenți la conferință.
 
***
Conferința de Securitate de la München este un eveniment anual de nivel înalt, axat pe politici de securitate internațională. Inițiată în 1963, conferința a devenit în ultimele decenii cel mai important forum independent pentru dezbaterea şi schimbul de vederi între decidenții de cel mai înalt nivel – șefi de stat şi de guvern, miniștri de externe și apărare, personalități de prim-rang în domeniul relațiilor internaționale şi al afacerilor globale, lideri din lumea de afaceri şi din cercurile academice.
Nu numai numărul foarte mare al participanților de rang înalt, ci și subiectele abordate au transformat conferința într-un moment de referință la nivel mondial. De asemenea, în fiecare an, reuniunea oferă o platformă importantă pentru liderii europeni de relaționare cu reprezentanți de nivel din Statele Unite ale Americii, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.
Evenimentul oferă, de asemenea, o platformă importantă pentru a discuta strategii inovatoare și soluții pentru amenințările emergente, precum și pentru a consolida securitatea la nivel global.
            Detalii despre Munich Security Report 2024 și despre lucrările conferinței pot fi consultate pe pagina oficială de internet a evenimentului: https://securityconference.org/en/publications/munich-security-report-2024/
 
Biroul de presă
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.