MApNRomânia sprijină populația civilă din Fâșia Gaza

  Nr. 122
 29 aprilie 2024
 
 
 
România sprijină populația civilă din Fâșia Gaza
 
 
            Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27 J Spartan, execută, în zilele de 29 și 30 aprilie, misiuni umanitare pentru transportul unor produse alimentare și articole de cazarmament – corturi, saci de dormit, paturi etc., puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în sprijinul populației din Fâșia Gaza.
            Misiunea de transport a bunurilor materiale acordate de România, cu titlu gratuit, se execută cu aprobarea ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
            Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 7/26.04.2024, misiunea se realizează pe cale aeriană până în Republica Cipru, cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, respectiv pe cale terestră, cu mijloacele din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, până în Republica Elenă/Republica Turcia și, ulterior, pe cale maritimă până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Transportul ajutorului umanitar pe relația Republica Cipru – Fâșia Gaza, se realizează cu ajutorul agențiilor specializate ale ONU.
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.