MApNSeminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre

Nr. 51
 1 martie 2024
 
Seminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre
 
Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), cu sprijinul Statului Major al Apărării, a organizat, în perioada 26 februarie - 1 martie, la sediul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, Seminarul internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere – (Young Reserve Officers Seminar  - YROS 24).
La reuniune au participat tineri ofițeri în rezervă din România, respectiv din Austria, Canada, Danemarca, Elveția, Georgia și Țările de Jos. Prezentările au fost susținute de membrii comitetului pentru ofițeri în rezervă, reprezentanți ai Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”, precum și ai Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est. Tematica seminarului a vizat cunoașterea particularităților NATO, modul de planificare a operațiilor, procesul general de management al crizelor și analiza situației geostrategice. Totodată, YROS 24 a reprezentat o veritabilă platformă de comunicare prin intermediul căreia ofițerii în rezervă au stabilit legături personale, precum și la nivel asociativ, respectiv au relaționat în probleme legate de specificul activităților rezervei armate, operaționale sau voluntare, din statele de origine.
Asociația Ofițerilor în Rezervă din România a organizat pentru a doua oară un astfel de seminar în România, prima ediție având loc la Pitești, în 2022.

***

YROS 2024 reprezintă una dintre principalele activități din acest an ale Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă din NATO pentru pregătirea rezerviștilor din statele aliate și partenere. Prin astfel de întâlniri, Confederația urmărește familiarizarea tinerilor ofițeri în rezervă cu specificul, organizarea și funcționarea Alianței. De asemenea, pregătirea oferă un cadru de analiză a contextului de securitate la nivel european și global.
 
                                                                                                   Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.