MApNVideoconferință între miniștrii român și francez ai apărării

Nr. 39
21 februarie 2024

 
Videoconferință între miniștrii român și francez ai apărării
 
Marți, 20 februarie, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire prin sistem videoconferință cu omologul francez, Sébastien Lecornu.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte privind cooperarea bilaterală româno-franceză în domeniul militar, și sprijinul pe care cele două țări îl acordă Ucrainei în susținerea eforturilor de apărare împotriva agresiunii ilegale a Federației Ruse.
Ministrul Tîlvăr a reiterat solidaritatea României față de Ucraina și importanța continuării sprijinului internațional către statul vecin. A evidențiat eforturile țării noastre pe dimensiunea continuării instruirii militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA a Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie. Oficialul român a salutat recenta semnare, la Paris,  de către președinții Macron și Zelenski, a acordului-cadru de cooperare în domeniul securității între Franța și Ucraina.
Cei doi miniștri au abordat și aspecte referitoare la nivelul relațiilor militare bilaterale româno-franceze, precum și cooperarea în cadru aliat și în cel oferit de Uniunea Europeană.
Ministrul Tîlvăr a reiterat importanța exemplelor concrete ale solidarității aliate în fața provocărilor generate de atitudinea agresivă a Federației Ruse în zona Mării Negre, exprimând și în acest cadru apreciere pentru contribuția Franței la consolidarea flancului estic, prin asumarea conducerii Grupului de luptă al NATO de pe teritoriul României, dislocat la Cincu.
Biroul de presă
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.