Intrevederea viceprim-ministrului Liviu Dragnea cu Evangelos Maimarakis, presedintele Parlamentului Republicii Elene

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, si Evangelos Meimarakis, presedintele Parlamentului Republicii Elene, au avut astazi, 16 octombrie, o intrevedere la Palatul Victoria.
 
La inceputul intalnirii, Liviu Dragnea a transmis presedintelui Meimarakis salutari din partea prim-ministrului Victor Ponta si l-a asigurat de preocuparea Guvernului roman pentru dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari. Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a mentionat ca Republica Elena este unul dintre partenerii nostri cei mai apropiati din UE, iar in acest sens a subliniat importanta cooperarii bazate pe viziunea si interesele comune, atat la nivel regional, cat si european. Cele doua parti si-au manifestat interesul de a spori dialogul bilateral la nivel inalt, precum si cooperarea in cat mai multe domenii.
 
Un subiect abordat de cei doi oficiali a fost cel al presedintiei Consiliului Uniunii Europene. “Anul viitor, in primul semestru, perioada in care Grecia va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene, se va suprapune, cel putin temporar, cu intervalul in care Romania va detine presedintia in exercitiu a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est. Am convingerea ca in aceste perioade se vor inregistra progrese in ceea ce priveste promovarea proiectelor regionale si europene.”, a declarat Liviu Dragnea. In acest sens, viceprim-ministrul roman a declarat ca Romania are toata deschiderea pentru a asista presedintia pe probleme cum ar fi Balcanii de Vest, Vecinatatea Estica sau regiunea Marii Negre si procesul de extindere.
 
Cei doi au discutat si despre dezvoltarea relatiilor economice, Liviu Dragnea precizand, in acest sens, ca trebuie incurajati oamenii de afaceri sa gaseasca solutii constructive pentru a revitaliza aceste relatii. “Exista inca un potential important care poate fi explorat si trebuie sa fim activi in aceasta privinta. Suntem interesati de o prezenta sporita a investitorilor greci. De asemenea, incurajam investitorii romani sa fie constienti de oportunitatile de investitii din Grecia, in contextul recentului program de privatizari.”
 
Cu privire la cooperarea teritoriala, au fost mentionate propunerile de proiecte lansate pentru programele de cooperare teritoriala (Programul Operational Comun “Bazinul Marii Negre 2007-2013”, Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei, URBACT II si INTERREG IV C), precum si capacitatea de a dezvolta parteneriate in vederea obtinerii de finantare europeana pentru implementarea unor proiecte de cooperare teritoriala. “In viitor, cele doua state se pot sprijini reciproc in furnizarea de expertiza, consultanta si asistenta in gestionarea fondurilor europene, prin stabilirea unui sistem de consultari bilaterale regulate si prin organizarea de vizite de studiu si programe de pregatire.”, a declarat Liviu Dragnea.
 
In ceea ce priveste cooperarea bilaterala in domeniul administratiei publice, viceprim-ministrul roman si-a exprimat interesul pentru colaborari viitoare, considerand utila realizarea unor schimburi de experienta in acest sens: “Avand o experienta vasta in domeniul administratiei publice centrale si locale, stiu ca relatiile directe dintre autoritatile publice locale sunt un factor potentator in dezvoltarea relatiilor socio-economice”.
 
In finalul intrevederii, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a multumit pentru sprijinul si increderea pe care Republica Elena le-a acordat tarii noastre in procesul de desemnare a Autoritatii de Management a programului ENI CBC Bazinul Marii Negre 2014-2020 si a urat oficialului grec succes in pregatirea pentru preluarea Presedintiei Consiliului Europei, asigurandu-l de sprijinul Romaniei pentru atingerea prioritatilor pe durata presedintiei elene, in special in ceea ce priveste cresterea economica, crearea  de locuri de munca si libera circulatie a persoanelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „Într-adevăr Constanţa păşeşte pe calea progresului“ (II)

15 May 2024 408

Știri Constanța Accident rutier cu o mașină de poliție în intersecția Dacia (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2024 821

UPDATE. Știri Constanța Eveniment rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero. Intervine o ambulanță (FOTO)

15 May 2024 659

UPDATE Județul Constanța Accident rutier între Poarta Albă și Nazarcea! Intervin pompierii

14 May 2024 760

Știri Constanța Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei - un biciclist a fost rănit

14 May 2024 462

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „S-a desvoltat într-un mod vertiginos, timp în care şi-a încincit populaţiunea“ (I)

13 May 2024 761

Lumea marinarilor Pilda Maiorului Murgescu. O eroare perpetuă

13 May 2024 538

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2544

Horoscop pentru luni, 13 mai 2024. Se anunță o zi cu stări de spirit contradictorii pentru una dintre zodii

13 May 2024 577

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 1018

#DobrogeaDigitală „Administraţia românească a luat în primire un sat turcesc în ruină, Kiustendje“

09 May 2024 1292

#DobrogeaDigitală Legenda originii primului nume al orașului Constanța - „S-a numit «Tomi» de la verbul grecesc «temno», adică a ciopârţi“

08 May 2024 932

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 562

Horoscop pentru luni, 06 mai 2024. Apar schimbări în domeniul profesional pentru una din zodii

06 May 2024 528

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 1125