Liceu Medigidia - Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului în Portugalia

03.03.2024
Comunicat de presă
 
Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului în Portugalia
 
 
În perioada 26 – 29 februarie 2024, a avut loc în Lisabona, Portugalia mobilitatea de grup Erasmus cu tema ”Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului”. La mobilitate au participat 8 elevi însoțiți de 2 profesori ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia. Aceștia au lucrat timp de 4 zile alături de elevi și profesori de la școala A.E.P.S.I. - Agrupamento de Escolas Póvoa de Santa Iria din zona metropolitană Lisabona, Portugalia. La activități au fost prezenți elevi și profesori din Spania care au lucrat alături de elevii români și de cei portughezi.
Activitățile programului de învățare s-au derulat la sediul școlii din Portugalia și în zona metropolitană Lisabona și au avut ca obiective dezvoltarea competențelor elevilor în următoarele direcții: îmbunătățirea cunoștințelor ecologice, educație pentru un comportament sustenabil, dezvoltarea competențelor lingvistice, dezvoltarea competențelor digitale, dezvoltarea competențelor STEAM, dezvoltarea lucrului în echipe internaționale, dezvoltarea creativității elevilor. Programul celor patru zile a inclus atât ateliere STEAM și de protejare a mediului în școala gazdă, cât și activități interactive de învățare în muzeul de Științe, la Oceanarium – cel mai mare acvariu din Europa și în centrul istoric al Lisabonei.
Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Medgidia derulează, în perioada 2023 - 2024, proiectul Erasmus+ KA121, număr de referinţă 2023-1-RO01-KA121-SCH-000123720, din cadrul Programului Erasmus+, Actiunea-Cheie 1 – Educaţie şcolară.
Proiectul urmărește ameliorarea competenţelor lingvistice și digitale atât la profesori, cât și la elevi, formarea de competențe antreprenoriale și pentru dezvoltare durabilă, promovarea educației incluzive și a competențelor transversale.
Programul Erasmus oferă tinerilor oportunitatea de a cunoaște elevi din alte țări europene, de a lucra în echipe internaționale și, cel mai important, le oferă elevilor români încredere în forțele proprii și certitudinea că sunt cetățeni europeni cu drepturi depline, împărtășind cultura și valorile europene comune.
 
 
 
Director,
Prof. Nechita Elena

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.