Autoritatea Vamală Română Jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali la Constanța

Nr. 366/26.04.2024
 
 
                Comunicat de presă
 
        Peste 2.500 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali
 
 
        Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 2.520 bucăți mașinuțe susceptibile de a fi contrafăcute. Jucăriile au o valoare totală de aproximativ 250.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 
          În data de 26 aprilie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
          Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 2.520 bucăți mașinuțe, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 250.000 lei.
          În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
 
 
Biroul comunicare, relații publice și mass-media

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoritatea Vamală Română Bunuri contrafăcute, în valoare de aproape 318.000 lei reținute de inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud

23 Nov 2023 809

Depistate în județul Constanța Jucării Lego contrafăcute, în valoare de peste 500.000 lei (FOTO)

26 Sep 2023 776

Autoritatea Vamală RomânăJucării contrafăcute și substanțe chimice

07 Mar 2023 683