Autoritatea Vamală RomânăPrima întâlnire a Grupului de Lucru Vamal România, Republica Moldova, Ucraina și E.U.A.M. Ucraina

Nr. 402/2023     
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Prima întâlnire a Grupului de Lucru Vamal România, Republica Moldova, Ucraina și E.U.A.M. Ucraina
 
La data de 5 iulie 2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret(RO) – Porubne(UA) a avut loc prima întâlnire a Grupului de Lucru Vamal RO/MD/UA/EUAM, înființat la data de 5 mai 2023, prin decizia conducătorilor autorităților vamale din România, Republica Moldova și Ucraina, cu sprijinul E.U.A.M. Ucraina.
În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes comun, cum ar fi implementarea “Culoarelor de Solidaritate“, coridoarele digitale de transport și controlul coordonat la frontieră, reprezentanții Serviciului Vamal de Stat ai Ucrainei prezentând modul de funcționare a sistemului “Rând Electronic” și avantajele utilizării acestuia.
Participanții la întâlnire au agreat următoarele:
  • organizarea de operațiuni vamale comune;
  • Autoritatea Vamală Română și Serviciul Vamal al Republicii Moldova au invitat reprezentanții Serviciului Vamal ai Ucrainei și ai E.U.A.M., să efectueze o vizită de studiu la Punctul de Trecere a Frontierei Albița(RO) - Leușeni(MD);
  • Analizarea oportunității implementarii în România și în Republica Moldova, printr-un Proiect Pilot, a sistemului “Rând Electronic” .
Întâlnirea Grupului de Lucru Vamal RO/MD/UA/EUAM, a reprezentat un succes și un pas înainte în dezvoltarea unei Platforme Regionale de Cooperare Vamală în regiune.
     
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.