Vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni, cu ocazia aniversării a 32 de ani de la înființare

Vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni, cu ocazia aniversării a 32 de ani de la înființare
 
 
Muzeul Național Cotroceni, spațiu de referință în peisajul cultural și turistic românesc, organizează, în luna iulie, o serie de manifestări dedicate aniversării a 32 de ani de la înființare.
Înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituție de reprezentare și importanță națională, fidel misiunii sale de promovare a patrimoniului și în semn de prețuire față de public, Muzeul Național Cotroceni oferă vizitare gratuită, cu intrare liberă, fără programare, în data de 8 iulie 2023, în intervalul orar 12.00-20.00 (ultima oră de intrare fiind 19.30).
În cadrul turului, publicul va putea vizita expoziția „Merem la America!”, în Spațiile Medievale, realizată de Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, cu sprijinul Colecției Sorin Mărgărit, și expoziția „Costumul popular – simbol al identității naționale”, prezentată pe etajul I al muzeului, realizată de Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I.
Expoziția foto-documentară „Merem la America!” aduce în atenția publicului istoria migrației românești în Statele Unite ale Americii, de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până la începutul secolului al XX-lea, și spune povestea emigranților români și a primelor comunități românești formate pe teritoriul nord-american.
Expoziția „Costumul popular – simbol al identității naționale” cuprinde piese vestimentare din costumul popular românesc și uniforme militare, care au aparținut membrilor Familiei Regale a României, și care se află în patrimoniul Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I.
 
Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita și va primi informații de la specialiștii muzeului, care se vor afla în toate spațiile deschise.
 
La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau pașaport).
 
Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HISTORY Channel, HYP TV, Trinitas, Modernism, presadeazi.ro, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.
 
Serviciul Relații Publice
Muzeul Național Cotroceni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.