CE răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind adaptarea la schimbările climatice

CE răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind adaptarea la schimbările climatice
 
www.vioricadancila.ro
6 septembrie, Bruxelles
Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a primit răspunsul Comisiei Europene la întrebarea scrisă privind strategia executivul european pentru a preveni şi preîntâmpina noile provocări de mediu şi soluţiile avute în vedere  pentru diminuarea şi adaptarea la schimbările climatice, pentru îmbunătăţirea managementului resurselor de apă, pentru furnizarea de servicii ecologice în sectorul bioenergiei, pentru păstrarea biodiversităţii şi pentru întărirea măsurilor de dezvoltare rurală deja existente.       
Având în vedere provocările majore cu care se confruntă agricultura europeană în domeniul mediului, legate de schimbările climatice, bioenergie, gestionarea apei şi biodiversitate, propunerea legislativă înaintată de Comisie cu privire la reforma Politica Agricolă Comun (PAC) cuprinde diverse elemente care vor contribui la utilizarea mai durabilă a resurselor naturale, la diminuarea schimbărilor climatice şi la adaptarea la acestea, se arată în răspunsul comisarului european pentru politică agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, transmis deputatului român.
Potrivit oficialului european, demersul de „ecologizare” a PAC include următoarele elemente: un grad ridicat de ecocondiţionalitate, ecologizarea mai accentuată a primului pilon prin intermediul noilor plăţi directe decuplate acordate pe criterii ecologice şi prin consolidarea priorităţilor şi a măsurilor în domeniul mediului în cadrul celui de-al doilea pilon, la care se adaugă sprijinul important primit din partea sistemului de consiliere agricolă şi cercetarea aplicată, se menţionează în scrisoarea menţionată.
 Noua „ecologizare” a plăţilor directe include trei practici obligatorii şi se aşteaptă să aibă avantaje indiscutabile în ceea ce priveşte biodiversitatea, calitatea apei şi a solului, sechestrarea carbonului şi peisajele. Ecocondiţionalitatea şi plăţile directe acordate pe criterii ecologice vor fi însoţite de măsuri voluntare pentru agricultură-mediu-climă, dar şi de alte măsuri de dezvoltare rurală care pot juca un rol important în crearea avantajelor menţionate anterior în ceea ce priveşte mediul. Printre aceste măsuri se numără şi cele legate de energia regenerabilă, dacă sunt programate şi implementate corespunzător de statele membre, se mai spune în răspunsul Comisiei Europene la întrebarea deputatului Viorica Dăncilă. 
Potrivit documentului citat, Comisia a lansat numeroase şi alte iniţiative politice, menite să răspundă provocărilor legate de protecţia mediului şi de schimbările climatice. Printre acestea se numără următoarele: strategia privind biodiversitatea, planul pentru garantarea resurselor de apă, încorporarea emisiilor şi a absorbţiilor de gaze cu efect de seră care rezultă din activităţi legate de exploatarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură (LULUCF) în politica UE privind schimbările climatice, strategia de adaptare a UE, politica în domeniul energiei regenerabile, foaia de parcurs către o Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, precum şi noul cadru pentru cercetare „Orizont 2020”. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 415

Constănțeanul suparat Fostul Palat al Navigației, Casa Embiricos, reabilitare pe repede înainte! (Galerie Foto)

06 May 2024 894

Alegeri electorale 2024 Cornel Bulancea a contestat în instanță decizia Biroului Electoral de Circumscripție nr. 6 Hârșova

03 May 2024 747

Firme Constanța David Lucian Vlagea, numit administartor al Vector Industrial System SRL

03 May 2024 317

Constanța. Amânare de pronunțare în dosarul unor falși polițiști

02 May 2024 457

Arsene Olivia Ruxandra s-a retras din calitatea de asociat al Planara Building Works SRL! Arsene Alexandru Felix, unicul asociat

02 May 2024 388

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 550

Modificări în actele constitutive ale Asociației Stropi de Lumină Constanța

27 Apr 2024 381

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 522

Firme Constanța Modificări importante în societățile Casa Niculescu SRL și Casa Niculescu Servicii Funerare SRL

22 Apr 2024 655

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 812

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1575

Căutați un televizor cu un sunet foarte bun, dar nu numai? Țineți cont de sfaturile specialiștilor

19 Apr 2024 386

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 649

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 1000