Primăria Medgidia a găzduit un seminar pe tema economiei verde

Primăria Municipiului Medgidia urmează tendința actuală de a sprijini conservarea mediului înconjurător și mai ales economia verde. Aceasta a fost gazda unui seminar cu tema „Economia Verde – Dezvoltarea afacerilor prin grija pentru protejarea mediului înconjurător și incluziune socială” la care au participat reprezentanți ai Asociației „Cluster MEDGreen”, ai Universității „Dunărea de jos” Galați, reprezentanți ai unor companii care au implementat cu succes strategiile economiei verde, directorului fabricii Lafarge Romcim Medgidia, precum și agenți economici din municipiul Medgidia.
            Prezent la seminar, profesorul dr. ing. Mamut Eden a vorbit despre importanța consevării mediului și a implementării proiectelor economice verzi. Acesta a menționat că printre principalele obiective ale asociației care susține ecologizarea mediului se află reducerea impactului negativ asupra mediului, prin reducerea emisiilor de monoxid carbon, mai exact prin dezvoltarea unui stil ecologic de a acționa în afaceri.
            Iuliean Horneț, inventatorul unui sistem ecologic de a produce energie a prezentat oferta companiei sale și deja există agenți economici interesați de implementarea acesteia. Printre cei interesați se află și Lafarge Romcim, care își propune să adere la această tehnologie ecologică. Mai exact, reprezentanții fabricii de la Medgidia au în plan implementarea unui proiect care să transforme deșeurile menajere în energie.
            Primăria Municipiului Medgidia are calitatea de membru fondator al Asociației  „Cluster MEDGreen” și este un catalizator în crearea și întreținerea relațiilor economice al asociației cu alți agenți ecnomici.
„La inițiativa domnului profesor Mamut Eden, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o primă adunare generală a Asociației Cluster MEDGreen. Scopul acesteia a fost de a prezenta stadiul proiectelor pe care asociația vrea să le implementeze la Medgidia și determinarea cât mai multor agenți economici de a deveni membri ai acesteia și mai ales beneficiari de finanțare din fonduri europene POS CCE. Primăria dorește ca agenții locali să beneficieze de finanțare și să înființeze noi locuri de muncă” a declarat primarul Marian Iordache.
 
Compartiment Relații Publice și Presă
26 februarie 2014
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 337

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 458

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 315

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 233

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 355

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 218

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 200

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 493

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 455

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 14

30 Apr 2024 238

Fostul viceprimar al Medgidiei, Sorin Petrică Țuțuianu este noul director al CT BUS Constanța

30 Apr 2024 598

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 344

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 363

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 335

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

30 Apr 2024 226