PSD

Ștefan Mihu - „Plata defalcată a TVA, obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul!“

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.23/2017 a intrat ieri în dezbatere la Comisia de buget, finanțe, activitate bancara și piață de capital a Senatului.

Actul normativ, care face referire la plata defalcată a taxei pe valoare adăugată, a fost amendat în Comisie de senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, după cum urmează:

ART. 2 -  “Persoanele impozabile aflate în relații contractuale cu instituțiile publice, cele cu capital de stat și optional celelalte persoane juridice, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art.316 din Codul fiscal au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont de TVA pentru încasarea și plata TVA. Instituțiile publice înregistrate în scopuri de TVA  potrivit art.316 din Codul fiscal au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont pentru încasarea TVA. Conturile de TVA se deschid în lei, și, după caz, în valută.”

 “Proiectul, în forma sa inițială, genera cheltuieli suplimentare pentru IMM-uri, astfel încât am considerat că este necesar ca introducerea split TVA să fie aplicată mai întâi contribuabililor care au contracte cu statul, intituțiilor publice și, opțional, tuturor celorlalți contribuabili, persoane juridice. De la 1 ianuarie 2019, după ce vom putea face o analiză a impactului produs de aplicarea acestei legi, urmează ca plata defalcată a TVA să se aplice tuturor celorlalți contribuabili, persoane juridice”, a declarat senatorul Ștefan Mihu.


Propunerile Comisiei de buget, finanțe, activitate bancara și piață de capital urmează să fie supuse votului în plenul Senatului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legea de aprobare a OUG privind split TVA, adoptată de Camera Deputaților. Ce prevede noua lege

13 Dec 2017 570

Comisia de buget ar putea relua votul asupra raportului la OUG privind split TVA

05 Dec 2017 350

Decizia Senatului. S-a respins forma actuală a plății defalcate a TVA

10 Oct 2017 530