Retete culinare de Pasti

Cozonac cu nuca si cacao



​Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place cozonacul si mananc cu placere cu orice ocazie, nu doar de sarbatori. Cu toate acestea, au crescut frumos, au umplutura din belsug si ma declar multumita de rezultat.

Pentru un meniu complet pentru masa de Paşti vă recomandăm categoria Reţe Culinare de Paşti

Ingrediente aluat

Aluat
  • 1 kg faina,
  • 50 g drojdie (eu folosesc aceasta drojdie si nu ma poate nimeni convinge, din pacate, ca „singura drojdie produsa in Romania” este mai buna decat aceasta)
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
  • 200 grame grasime (ulei si unt topit)
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja de la o lamaie, o portocala, rom, vanilie

Ingrediente crema de cozonac

  • 50 g unt,
  • 50 g ciocolata neagra,
  • 350-400 g nuca macinata,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 linguri cacao,
  • coaja rasa de lamaie,
  • scortisoara,
  • rom

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cozonac de post

20 Mar 2017 1402

lauraadamache.ro Cozonac de post

14 Mar 2015 1878

Cozonac

14 Apr 2009 1552