Totul despre băuturile pentru sportivi

Se numesc băuturi pentru sportivi pentru că trebuie cosnsumate de...sportivi. Nu oricine pactică o oră, sau două, de atrenament la sală trebuie să apeleze la aceste băuturi. Sunt, într-adevăr, eficiente, dar în cazul sportivilor de performanţă ce fac antrenamente intense, cu o durată mai mare de două ore.
Care este rolul băuturilor pentru sportivi?
Acestea promit rehidratarea necesară în urma unui antrenament solicitant, oferă energie, sub forma de zahăr, muşchilor şi încarcă organismul cu electroliţi. Electroliţii sunt minerale, precum potasiul şi sodiul, ce au încărcătură electrică importantă în funcţionarea corectă a corpului uman. Aceştia sunt eliminaţi prin transpiraţia provocată de exerciţiile fizice intense. S-a constatat că în urma unei sesiuni de alergat de 45 de minute, de exemplu, corpul nu prezintă niciun deficit de electroliţi. Deci, nu există niciun motiv pentru care să înlocuieşti apa cu aceste băuturi. În plus, aceste băuturi sunt foarte calorice, astfel că, dacă nu faci suficinte exerciţii în momentul în care alegi o băutură sportivă, s-ar putea ca antrenamentul tău să fie în zadar.
Sunt indicate doar sportivilor de performanţă deoarece apa, carbohidraţii şi electroliţii conţinute de aceste băuturi garantează o hidratare excelentă. Mai mult de atât, sodiul existent în băuturile sportive ajută la o absorbţie mai eficientă a lichidelor în organism.
Deşi doar o mică parte a populaţiei ar trebui să le consume, sunt comercializate într- mare măsură, fapt ce duce la achiziţionarea lor de persoanele nepotrivite. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.