Conferinţă Internaţională Balcanică de Fizică Aplicată

În perioada 2-4 iulie 2014, la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța se desfăşoară cea de-a 14-a Conferinţă Internaţională Balcanică de Fizică Aplicată, organizată în parteneriat cu Uniunea Balcanică de Fizică şi Societatea Română de Fizică.
Conferinţa are deja o tradiţie, fiind înscrisă în agenda manifestărilor ştiinţifice de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa încă din 2003. În cele trei zile ale manifestării vor fi susţinute, pe secţiuni, circa 250 lucrări din domenii diverse precum fizica materialelor avansate, fizica laserilor, fizica plasmei, biofizica, fizica mediului, fizica nucleară cu un accent deosebit pe aplicaţiile de vârf ale acestora.
Invitaţi sunt cercetători de prestigiu din Japonia, SUA, Suedia, Italia, Germania, Belgia, Austria, Cehia, Grecia, Serbia, Turcia, Iran, Ucraina, Republica Moldova, ş.a.
În acest an este pus accentul pe proiectul ELI-NP, al laserului de mare putere de lângă Bucureşti, cu ajutorul căruia vor fi efectuate studii unice pe plan mondial, cu multiple aplicaţii în domeniul nuclear, medical etc.
De asemenea, vor avea loc şi două seminarii de popularizare pentru profesorii ce predau fizica, unul legat de resursa umană necesară institutelor de cercetări privind laserii de mare putere de la Măgurele şi celălalt prezentând istoria celor 60 de ani de activitate ai laboratoarelor de la CERN.
În cadrul conferinţei, există şi o secţiune care prezintă rezultatele şi noile perspective ale proiectului de schimbare a modului de predare a fizicii, proiect coordonat de Societatea Română de Fizică şi finanţat de Romanian-American Foundation.
Ceremonia de deschidere va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, miercuri, 2 iulie la ora 9.00.
Pentru alte detalii privind conferința puteți accesa pagina www.ibwap.ro/2014/ .

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța găzduiește cea de-a XXI-a Conferinţă Internaţională Balcanică de Fizică Aplicată

11 Jul 2023 897

Universitatea „Ovidius” din Constanţa, gazda Conferinţei Internaţionale Balcanice de Fizică Aplicată

02 Jul 2014 2437