Spitalul Judetean trateaza bolnavii cu medicamente ieftine

spitalul_judetean.jpgConducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJUC) a făcut o comandă de medicamente care vor asigura doar pentru o săptămână necesarul pentru toate urgenţele medicale.

Potrivit directorului medical, dr. Liliana Tuţă, din lista de medicamente necesare au fost selectate doar 25 dintre ele. „Pe listă sunt în jur de 150 de medicamente de care am avea nevoie, însă am avut bani doar pentru 25 dintre ele. A fost foarte greu să selectăm aceste medicamente", a continuat directorul medical. Printre aceste medicamente se numără antibioticele, anticoagulantele, perfuzabilele, dar şi cele pentru hemoragii digestive şi pentru urgenţe cardiologice. Purtătorul de cuvânt al instituţiei sanitare, dr. Florian Stoian, a subliniat că un flacon de antibiotice este 50 de lei.

Până pe data de 1 iulie a.c., atunci când Consiliul Judeţean Constanţa va prelua activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitatea medicală nu trebuie să mai aibă nici o datorie faţă de vreun furnizor de medicamente. Astfel, Ministerul Sănătăţii Publice este obligat să plătească toate datoriile înregistrate de spital până în acest moment. Cât priveşte această asumare a Consiliului Judeţean Constanţa, directorul medical al unităţii spitaliceşti s-a declarat mulţumit, spunând că: „orice schimbare trebuie să fie în bine şi aproape toate investiţiile au fost făcute cu ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa, care mereu a fost interesat de soarta spitalului".

Listă de aşteptare pentru intervenţii chirurgicale

Mai mult decât atât, serviciile medicale vor fi decontate în continuare de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, chiar dacă SCJUC va fi în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Directorul medical s-a mai plâns şi de faptul că CJAS Constanţa nu decontează în totalitate serviciile medicale. „Pentru luna iunie, din 90 de miliarde de lei, am primit doar 70 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că am rămas în gaură. Iar pentru luna iulie, vom primi doar 44 de miliarde de lei. În acest sens, vom lua anumite măsuri pentru a ne putea încadra în sumele primite", a continuat dr. Tuţă. Printre aceste măsuri se numără mai puţini bani pentru salariile cadrelor medicale, precum şi înfiinţarea unei liste de aşteptare pentru intervenţiile chirurgicale. „Populaţia trebuie să înţeleagă că există boli cronice care trebuie să aştepte de la o lună până la nouă luni. Până acum, exista o astfel de listă de aşteptare doar pentru 14 zile", a conchis directorul medical.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi șoferi răniți în urma unui accident rutier în Tulcea

30 May 2024 491

IPJ Constanța Șoferul unui autobuz implicat într-un accident rutier, suspectat că ar fi consumat substanțe interzise

29 May 2024 750

Bărbat din București, acuzat de tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat soția!

28 May 2024 442

Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ achită peste 300.000 de lei pentru servicii de asigurare auto (DOCUMENT)

28 May 2024 658

UPDATE Percheziții Constanța Procurorul Andrei Bodean instrumentează dosarul în care sunt anchetați trei asistenți de la morgă pentru luare de mită! (VIDEO)

28 May 2024 1836

Trei asistenţi medicali, reținuți la Constanța, pentru mită! Ar fi primit bani pentru manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital)

27 May 2024 1999

150 misiuni executate de pompierii din Constanța, în ultimele 48 de ore

27 May 2024 352

Sute de contracte publice la Constanța! Ce afaceri are Hideg Cătălin, cel care i-ar fi denunțat la DNA pe generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, foști șefi în SRI (DOCUMENTE)

26 May 2024 5893

Şase bebeluşi morţi în India într-un incendiu la un spital de nou-născuţi

26 May 2024 426

Cumpărări directe Constanța Edificia Concept SRL întocmește documentația în faza SF pentru proiectul de extindere a Spitalului Municipal Medgidia (DOCUMENT)

25 May 2024 465

UPDATE Accident rutier cu trei victime în localitatea Ovidiu, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

25 May 2024 1869

Ședință CJ Constanța Clădirile la fostul Spital de Oase de la Eforie vor fi demolate. Ce se va construi în locul său?

24 May 2024 3835

Ședință CJ Constanța Modificarea Organigramei și Statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 May 2024 363

Licitații Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă caută firmă pentru renovarea și modernizarea Blocului Operator și a Compartimentului ATI (DOCUMENT)

24 May 2024 391

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pe anul 2024, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 May 2024 269