50 de copii din Saligny învaţă în grădiniţă nouă

Saligny_primar_Tatulescu_Gabriel.jpgDin acest an, 50 de preşcolari vor învăţa într-o clădire nouă şi modernă, după ce administraţia locală condusă de primarul Gabriel Tătulescu a depus eforturi financiare considerabile pentru a putea finaliza lucrările înainte de începerea noului an şcolar 2011 - 2012.

La câteva luni după ce edilul anunţase că toate avizele şi autorizaţiile de construire a unităţii de învăţământ preşcolar au fost obţinute din nou, întrucât acestea expiraseră, în prima zi de şcoală 50 de prichindei, împreună cu educatoarele şi părinţii, au păşit în casă nouă. Trebuie precizat faptul că lucrările au stagnat ani de zile, fiind necesară alocarea de fonduri din bugetul local pentru finalizarea construcţiei începute cu bani proveniţi de la

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În total, lucrarea a ajuns la suma de 11 miliarde de lei „Am dotat şcoala cu tot mobilierul necesar, mai sunt finisaje de făcut în proporţie foarte mică, 1%. Părinţii au fost foarte impresionaţi de cum arată şi este dotată instituţia de învăţământ", a spus primarul comunei. Grădiniţa are două săli de clasă, în care vor învăţa grupa mare şi grupa mică de preşcolari şi alte câteva săli care vor avea funcţiuni diverse.

Vizită în teren pentru finanţarea drumurilor de exploatare

În ceea ce priveşte reabilitarea a 7,5 kilometri de drum de exploatare din comună, proiect depus pe Măsura 125 în sesiunea din luna iunie a acestui an, ieri, o comisie de specialişti din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură au fost în teren pentru a vedea exact zona în care se propune a fi realizate aceste lucrări, urmând ca mai apoi să se decidă dacă proiectul este eligibil şi poate fi finanţat.

„Este prematur să organizăm acum un referendum"

Despre proiectul privind realizarea unui centru de deşeuri de slabă şi medie activitate provenite din exploatarea Unităţilor 1 şi 2 de la Cernavodă, propus spre a fi realizat pe o suprafaţă de 66 de hectare, primarul a declarat că încă nu a decis când va fi organizat un referendum, aşa cum anunţase şi la întâlnirea cu preşedintele Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, Ion Năstăsescu, întâlnire care a avut loc la mijlocul lunii august. „Este prematur să organizăm acum un referendum. Cei care vor să realizeze depozitul abia acum vor să-şi întocmească Planul Urbanistic Zonal. Până în 2015 - 2016 nu se va începe realizarea acestui depozit", mai spune primarul din Saligny.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.