Investiţii de 21 de miliarde la Şcoala Cotu Văii

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_.jpgInstituţia de învăţământ ce va fi renovată cu fonduri de la Banca Mondială va avea chiar şi teren de sport propriu, cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă

Constructorul desemnat să realizeze baza sportivă în localitatea Albeşti a început deja lucrările, profitând de vremea frumoasă din ultimele zile.

„Suma alocată pentru baza sportivă a fost de cinci miliarde de lei vechi, contribuţia noastră ca autoritate locală fiind de 15%. Numai că unele lucrări nu au fost prinse în proiect, nefiind declarate eligibile, astfel încât cred că vom mai contribui cu aproximativ trei miliarde de lei vechi de la bugetul local, pentru ca baza sportivă să dispună de toate dotările necesare", ne-a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan. Edilul a precizat că în momentul de faţă se lucrează la vestiare şi la tribune.

În curând, vor fi demarate şi lucrările la Şcoala Cotu Văii, care va intra în reparaţii capitale. Finanţarea este asigurată de către Banca Mondială, valoarea totală a lucrărilor fiind de 21 de miliarde de lei vechi. „Am eliberat autorizaţia de construire şi, în funcţie de cum va fi vremea, urmează să fie demarate lucrările", a precizat edilul comunei Albeşti. Lucrările la Şcoala Cotu Văii includ şi extinderea clădirii cu două săli de curs, inclusiv clădire pentru centrala termică şi grupuri sanitare interioare. „Noi ne vom ocupa de împrejmuirea unităţii de învăţământ, de amenajarea curţii interioare, precum şi de realizarea unei baze sportive destinate şcolii, cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă", a precizat primarul Gheorghe Moldovan. Edilul şi-a exprimat speranţa ca până la începerea noului an şcolar Şcoala Cotu Văii să fie gata.

Se caută fonduri pentru construirea bisericii

Edilul a adăugat că o altă prioritate a sa o reprezintă construcţia bisericii din Albeşti. „Zidurile s-au ridicat cam un metru, dar căutăm soluţii de finanţare pentru a continua construcţia lăcaşului de cult", a declarat primarul. De precizat că în comuna Albeşti nu există o biserică, enoriaşii mergând să se închine într-o capelă amenajată într-o casă veche.

Edilul comunei Albeşti aşteaptă acum răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu privire la proiectele depuse spre finanţare. Reamintim că autoritatea locală din Albeşti a depus spre finanţare la MDRT un proiect privind asfaltarea de drumuri în lungime totală de 39 de kilometri. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean. Un alt proiect depus spre finanţare la MDRT este şi realizarea reţelei de canalizare în Albeşti, precum şi proiectul de electrificare a cartierului nou din aceeaşi localitate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

26 Mar, 2011 23:28

SE TOT INCEPE SCOALA ASTA DE CAND ERAM IN CLASA A 6...MAI AM PUTIN SI TERMIN LICEUL

fara nume

23 Mar, 2011 16:09

SI SPAGA TA CAT ESTE?TERENURI MAI CUMPERI?

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 767

Modificările, înscrise în Registrul Național ONG Asociația Școala „Wilhelm Moldovan“ din Constanța și-a schimbat sediul și componența consiliului director

08 Feb 2024 730

In memoriam Gheorghe Parnica, artistul popular care și-a petrecut peste șase decenii la Constanța

03 Jan 2024 1820

Fotoreportaj Sejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism (GALERIE FOTO)

04 Jun 2023 1692

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

17 Apr 2023 2352

Din nefericire, regretatul primar Gheorghe Moldovan a lipsit Recepția finală a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 393, Sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana (GALERIE FOTO)

20 Feb 2023 1285

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1665

Gheorghe Moldovan, primarul din Albești, este înmormântat azi! (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2023 6248

Când va fi condus pe ultimul drum Gheorghe Moldovan, primarul din Albești

06 Feb 2023 3685

Primăria Cumpăna „Durerea dispariţiei nu poate fi alinată decât prin rugăciune, comemorare pioasă și recunoștință”

06 Feb 2023 1473

Senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu „A plecat dintre noi un om deosebit, un coleg implicat și un gospodar de seamă pentru comunitatea din Albești“

05 Feb 2023 1588

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „Mare pierdere pentru toți cei care l-au cunoscut pe Gheorghe Moldovan, edilul din Albești“

05 Feb 2023 8098

Președintele CJ Constanța, la locul accidentului în care a decedat primarul comunei Albești. „Este o pierdere imensă pentru toți, pentru noi colegii care l-am iubit“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 6583

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Decesul lui Gheorghe Moldovan, este o pierdere imensă pentru noi toți, dar mai ales pentru familie și pentru locuitorii comunei Albești”

05 Feb 2023 2531

Cum arată mașina implicată în accidentul de la Neptun! Primarul comunei Albești, județul Constanța, decedat în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 8069