La judecată cu Primăria Marianei Mircea Iofcea muşcă mâna care l-a hrănit

Cernavoda_Mariana_Mircea.jpgRelaţia de colaborare dintre firma afaceristului Adrian Iofcea şi Primăria Cernavodă, reprezentată de Mariana Mircea, are suişurile şi coborâşurile ei

Deşi a obţinut prin licitaţie mai multe contracte importante de la autoritatea locală din Cernavodă, patronul SC AD Power SRL nu a stat pe gânduri şi a dat în judecată Primăria Cernavodă când a fost nemulţumit de modul în care s-a derulat o procedură de achiziţie.

Adrian Iofcea a dat în judecată, anul trecut, administraţia locală a oraşului Cernavodă, înregistrând la Curtea de Apel Constanţa dosarul nr. 26/36/2010, având ca obiect „litigiu privind achiziţiile publice". Mai exact, SC AD Power SRL a participat, în calitate de ofertant, la o procedură de achiziţie organizată de către oraşul Cernavodă pentru contractul având ca obiect „Canalizare menajeră strada Spiru Haret", în urma căreia a fost declarată câştigătoare SC Ena Prod Construct SRL. AD Power a contestat procedura la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, însă această instituţie a respins ca nefondată contestaţia, procedura de atribuire fiind continuată. Însă conducerea AD Power a decis să continue lupta cu Primăria Cernavodă în instanţă. În acţiunea depusă la instanţă, AD Power a arătat că ofertantul declarat câştigător - SC Ena Prod Construct SRL - a prezentat documente de la societate care aveau trecute în antet societăţile Ena Design Construct şi Ena Prod Construct SRL Ovidiu, creând confuzii Comisiei de evaluare, care, în mod greşit, a consemnat în procesul verbal de deschidere a ofertelor numele ofertantului ca fiind Ena Design Construct, în loc de Ena Prod Construct.

Cele trei argumente ale firmei lui Iofcea

Apărătorul AD Power a susţinut în faţa instanţei că existau cel puţin trei motive pentru care comisia trebuia să respingă oferta Ena Prod Construct ca inacceptabilă. „Pentru îndeplinirea cerinţelor de calificare legate de cifra de afaceri pe ultimii trei ani şi experienţa similară, societatea declarată câştigătoare - SC Ena Prod Construct SRL trebuia, conform legii, să fie susţinută de SC Ena Design SRL printr-un angajament ferm, încheiat într-o formă autentică, astfel cum rezultă din art. 11 al. (2) al HG nr. 925/2006, dar documentul prezentat nu respectă nici forma cerută (forma juridică), nici conţinutul prevăzut în dispoziţiile legale aplicabile", se arată în documentaţia depusă la instanţă. De asemenea, a susţinut apărătorul AD Power, ofertantul câştigător nu a depus cel puţin trei recomandări pentru lucrări similare executate şi finalizate în anii 2007, 2008, neexistând susţinerea unui terţ. De asemenea, în legătură cu informaţiile privind personalul tehnic de specialitate şi de asigurare a calităţii, nu s-au prezentat CV-uri, ci doar contracte încheiate cu două zile înainte de deschiderea procedurii, a mai susţinut apărătorul AD Power. De precizat că acţiunea firmei cernavodene a fost respinsă şi de instanţă. Curtea de Apel a respins ca nefondată acţiunea formulată în contencios administrativ de către AD Power în contradictoriu cu Primăria Cernavodă. Contractul privind canalizare menajeră pe strada Spiru Haret, în valoare de 65.191 lei fără TVA, a fost atribuit SC Ena Prod Construct SRL. De precizat că criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

În ce a constat colaborarea AD Power cu Primăria

De precizat că AD Power a obţinut mai multe contracte de la Primăria condusă de Mariana Mircea. Printre aceste se numără contractul privind „Alimentare cu apă în zona Hinog - proiectare şi execuţie", care a fost atribuit pe 4 februarie 2011. Înţelegerea comercială i-a adus firmei AD Power SRL 392.320 lei fără TVA, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 439.856 lei fără TVA. La această sumă importantă se mai adaugă: 113.633 lei pentru casa mortuară, 147.490 lei - reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu - execuţie, 22.040 lei - suplimentare la contractul reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu.

Contactat telefonic, Adrian Iofcea ne-a declarat că a dat în judecată Primăria Cernavodă pentru că aşa a fost sfătuit de avocat la vremea respectivă. „Avocatul a zis că o să câştig, aşa am crezut şi eu, dar instanţa a hotărât altfel", ne-a declarat Iofcea, adăugând că nu-i stă în obicei că conteste licitaţiile în instanţă. De precizat că am contactat-o telefonic şi pe primarul Mariana Mircea pentru a afla un punct de vedere la acţiunea înaintată în instanţă de afaceristul cernavodean, însă nu a răspuns la telefon.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sefa Voastră

26 May, 2015 01:13

Si la urma urmei , lucrările făcute de Iofcea sunt cel mai bine realizate din orașul Cernavoda

ionescu sorin

07 Apr, 2011 12:10

asa este verificati documentele iofcea ia dat spaga lui mircea ca altfel nu lua lucrari ea nu da nimic de pomana e mare javra

je

01 Apr, 2011 14:19

Iofcea nu musca mana care il hraneste ,doar atunci cand nu i se mai da de "mancat".Contestatia a fost depusa inainte ca cei doi sa devina prieteni.Daca tot contesta pe altii referitor la corectitudinea documentelor,sa se verifice si documentele lui de la toate licitatiile,sa vedem sunt corecte?Lista lucrarilor poate continua si cu lucrari atribuite de catre doamna primar prin incredintare directa.Verificati si o sa fiti surprinsi!Este campinul atribuirilor directe in anul 2010 cu primaria Cernavoda.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.