Primăriţa din Horia, afaceri cu păgubitul din dosarul studenţilor criminali

Horia-Vasilica-Matei.jpgVasilica Matei şi soţul său au fost daţi în judecată anul trecut de un partener de afaceri, pentru o tranzacţie neonorată 

Eugen Strechioiu, cel cu care familia Matei a încheiat afacerea până la urmă, este nimeni altul decât ghinionistul cumpărător al maşinii omului de afaceri omorât cu bestialitate, în 2007, la Iaşi

Primarii, pe lângă atribuţiile conferite de funcţia publică, trebuie să-şi vadă în continuare şi de propriile afaceri. Toate bune şi la locul lor, numai că unele tranzacţii ascund încurcături care nu pot fi prevăzute şi a căror rezolvare poate fi găsită numai în instanţă. Mai mult decât atât, la încheierea unui parteneriat, nu poţi şti chiar totul despre partenerul de afaceri.

Într-o astfel de încurcătură a intrat şi primarul comunei Horia, Vasilica Matei. Pe rolul Judecătoriei Hârşova a fost înregistrat anul trecut un dosar prin care Eugen Strechioiu, din Agigea, i-a somat pe primarul Vasilica Matei şi pe soţul acesteia, Constantin Matei, să-i achite o datorie. Dosarul nr. 482/842/2010, având ca obiect somaţie de plată, a fost înregistrat pe 14.05.2010. Prin acţiunea introdusă, Eugen Strechioiu a apelat la instanţă pentru a-i obliga pe Vasilica şi pe Constantin Matei să-i achite echivalentul în lei a sumei de 40.000 de euro, respectiv suma de 164.000 de lei (la un curs de 4,1 lei/euro). Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Hârşova, creditorul şi-a justificat pretenţiile în baza unui înscris denumit antecontract de vânzare cumpărare încheiat pe data de 21.04.2008 şi în cuprinsul căruia se prevede, ca sancţiune, în cazul în care promitentul vânzător se răzgândeşte, că promitentul cumpărător are opţiunea de a solicita acestuia dublul preţului plătit. Aşadar, pe imobil se plătiseră deja 20.000 euro, iar tranzacţia nu fusese încheiată.

Vasilica Matei: „S-a rezolvat. I-am vândut o fermă"

Obiectul promisiunii de vânzare-cumpărare era un imobil situat în comuna Horia, judeţul Constanţa, compus din „garaj şi teren aferent de 10 m în faţă şi 10 m în spate", după cum se precizează în cererea de chemare în judecată. Prin sentinţa civilă nr. 517/C din 17.06.2010, Judecătoria Hârşova, în baza art. 20, alin. 1-3 din legea nr. 146/1997, a anulat cererea ca netimbrată. Pentru a afla şi punctul său de vedere referitor la litigiul pentru care a fost chemată în faţa instanţei, am contactat-o telefonic şi pe Vasilica Matei, primarul comunei Horia. Aceasta ne-a declarat că problema pentru care Eugen Strechioiu a apelat la instanţă s-a rezolvat pe cale amiabilă. „S-a rezolvat. I-am vândut o fermă", ne-a declarat primarul Vasilica Matei.

Strechioiu: „S-a rezolvat amiabil, deşi a fost nevoie să forţăm puţin nota"

Dar partenerul de afaceri al primăriţei din Horia este nimeni altul decât ghinionistul cumpărător al maşinii omului de afaceri Daniel Mancaş, ucis cu bestialitate pe 9 februarie 2007, la Iaşi, de către studenţii Alina Horeanu şi Vlad Scurtu. Potrivit rechizitoriului oribilei crime de la Iaşi, Vlad Irimia Scurtu, iubitul Alinei Horeanu, a încercat să scape de maşina omului de afaceri ucis cu 19 lovituri de cuţit şi a căutat cumpărător. Mergând pe firul tranzacţiilor, anchetatorii au aflat că autoturismul cu care, de altfel, a şi fost cărat cadavrul lui Mancaş, a fost vândut mai întâi bucureşteanului Fănel Stan, care la rândul său l-a sunat pe Florian Constantin Laurenţiu, zis „Prinţul", din Piteşti, pentru a-i vinde maşina. Autoturismul a fost vândut lui Aurel Alin Alexandru din Piteşti, iar pe 17 aprilie 2007 maşina a fost găsită la Eugen Strechioiu, din Agigea.

Primarul comunei Horia a fost uimit să afle că partenerul său de afaceri a fost păgubit într-o asemenea împrejurare. „Domnul Strechioiu? Vai, n-am ştiut!", a spus primăriţa mirată. Pentru a afla şi partea sa de adevăr cu privire la neînţelegerea pentru care i-a dat iniţial în judecată pe primăriţa comunei Horia şi pe soţul ei, l-am contactat telefonic şi pe Eugen Strechioiu. Acesta a afirmat la rândul său că litigiul avut cu familia Matei s-a rezolvat pe cale amiabilă, „deşi a fost nevoie să forţăm puţin nota", după cum ne-a declarat.

Maşina mortului l-a „curăţat" de 13.500 de euro

Cât despre maşina mortului pe care a cumpărat-o fără să ştie ce cumpără, Strechioiu a afirmat că nu şi-a recuperat paguba până în prezent. În 2007, acesta plătise pe Audi-ul A4, fabricat în 2002, nu mai puţin de 13.500 de euro. „Maşina a fost sechestrată ca probă şi aşa a rămas. Nu-mi mai rămâne decât să-i dau în judecată pentru înşelăciune pe cei care mi-au vândut-o, eu fiind un cumpărător de bună credinţă. O luasem din târgul de maşini de pe Aurel Vlaicu. Am înţeles apoi că a umblat vreo şapte judeţe şi eu am fost ultimul fraier care a cumpărat-o. O luasem pentru mine, nu o luasem să o vând. După ce am înscris-o, m-am trezit cu Poliţia de la Iaşi la poartă", a precizat Eugen Strechioiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 iulie 2023

19 Jul 2023 1611

„Bombardierul“ Ion Pascu este din Constanţa Cel mai tare luptător de MMA din România a devenit tătic (galerie foto)

03 Apr 2015 10297