Vasile Băjan - „E nevoie de o pasarelă peste pârâul Topolog"

Saraiu_primar_Bajan_Vasile.jpgUna dintre comunele care ar putea primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), este şi Saraiu.

Primarul comunei Saraiu, Vasile Băjan, ne-a declarat că a depus spre finanţare la MDRT un proiect privind realizarea de trotuare în zona drumului naţional care traversează comuna, dar şi de-a lungul drumului judeţean. De asemenea, proiectul include şi construirea unei pasarele pe pârâul Topolog. „Există un singur pod în localitate pe care se poate traversa pârâul, iar locuitorii de la capătul celălalt al localităţii trebuie să parcurgă trei kilometri la dus şi trei la întors, dacă au nevoie să treacă pârâul pentru a merge până la magazin. Să vedem dacă om avea sorţi de izbândă, pentru că tare mi-e că am dus maculatura de pomană", a afirmat primarul Vasile Băjan. Edilul din Saraiu a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, proiectul de realizare a unui parc cu o suprafaţă de 5.000 mp, lângă Căminul Cultural, i-ar fi fost aprobat. Un alt proiect depus spre finanţare la Ministerul Mediului este şi cel privind reabilitarea termică prin Programul Casa Verde a clădirii în care funcţionează Primăria Saraiu. „Lucrarea a tot fost amânată, pentru că licitaţia s-a contestat, iar acum ne aflăm în instanţă pentru soluţionarea problemei", a precizat primarul.

Energie verde pentru consumul public

Primăria a primit componentele pentru montarea a trei turbine eoliene în scopul obţinerii de energie verde pentru asigurarea consumului de electricitate în instituţiile publice de pe plan local. „Am primit ansamblurile şi subansamblurile pentru turbinele eoliene. Când va fi timpul bun, începem să le montăm. Am obţinut şi acordul de principiu de la compania furnizoarea de electricitate, îl vom obţine şi pe cel definitiv, astfel încât să le putem racorda la sistemul naţional de electricitate", a precizat primarul Vasile Băjan. Cele trei eoliene au fost oferite primăriei de către o companie franceză ce va investi într-un parc eolian pe teritoriul comunei şi vor fi amplasate pe deal, mai sus de cartierul pentru sinistraţi. Una dintre centrale are o capacitate de 1,6 kW, una de 5 kW şi una de 10 kW.

„Am înţeles că se va organiza o sesiune de finanţare pentru iluminat public cu energie regenerabilă. Suntem interesaţi să depunem un astfel de proiect când se va da drumul sesiunii", a adăugat primarul comunei Saraiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 iulie 2023

27 Jul 2023 1461

Constanța Fostul rugbyst Cornel Vasile împlinește 65 de ani. Vineri, sunt și alți aniversați în sport

30 Oct 2020 3211

Constanţa. Un fost primar a fost condamnat definitiv. Cine este şi ce pedeapsă a primit

18 Dec 2019 1869

Constanța. Un fost primar a fost condamnat. Cine este și ce pedeapsă a primit

11 Jan 2018 4490

DNA Constanţa a trimis în judecată un fost primar. Şi pe fiica acestuia. Dosarul, redeschis azi

07 Apr 2017 3824

Veste proastă pentru un fost primar, bună pentru procurorii DNA Constanţa (rechizitoriu)

30 Jan 2017 2349

Vasile Băjan, fostul primar al localităţii Saraiu, trimis în judecată alături de fiica sa (rechizitoriu)

16 Dec 2016 3044

Vasile Băjan şi Ana-Maria Băjan, deferiţi Justiţiei. Iată ce spun procurorii

09 Dec 2016 4188

Veste proastă pentru Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

19 Sep 2016 2985

Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, trimis la închisoare de judecătorii Vasile Băjan şi Daniela Panioglu

19 Dec 2015 4141

Gheorghe Chioaru a rămas fără un picior la Constanţa Vasile Băjan a condamnat-o definitiv pe Simona Anastasia Tănase

11 Nov 2015 3681

Gică Butoiu, Robert Băjan, Cornel Vasile şi Lucian Luca îşi sărbătoresc astăzi zilele de naştere (galerie foto)

30 Oct 2015 4381

Said Baaklini a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul UCM Reşiţa

16 Jul 2015 2086

Baaklini, Bogatu, Chebuţiu şi Preda, menţinuţi sub control judiciar de ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD (document)

10 Jun 2015 3503