Consilierii ARD au depus proiectul referitor la referendumul privind vânzarea Cazinoului. Vezi textul

Consilierii ARD au ţinut să facă public materialul depus la Primăria Constanţa cu privire la organizarea referendumului de vânzare a Cazinoului. Iată textul proiectului de hotărâre:

În atenţia Consilierilor Municipali

Subiect: Proiect de hotărâre cu tema „Consultarea constănţenilor privind vânzarea Cazinoului Constanţa"

Stimaţi colegi,

Noi, consilierii municipali, reprezentăm comunitatea locală şi suntem implicaţi în activităţile municipale în fiecare zi. Prin poziţia administrativă pe care ne-au acordat-o constănţenii, aceştia ne-au însărcinat să avem grijă de bunul mers al treburilor oraşului şi implicit să fim partea activă a comunităţii care reprezintă cu cinste interesul cetăţenilor Constanţei în fiecare zi. Invitaţia pe care o adresăm astăzi, se referă la problema Cazionului, o problemă care a stârnit discuţii, controverse, dezbateri, evenimente, o problemă la care nu s-au găsit soluţii concrete.

Noi, consilierii locali, parte a administraţiei locale, ne aflăm în faţa unei provocări, aceea de a susţine un test în faţa constănţenilor, pentru a demonstra că putem depăşi orgoliile politice pentru interesul comunităţii şi că putem oferi cea mai bună soluţie pentru salvarea Cazinoului Constanţa. Având în vedere că vorbim despre Cazinou- simbolul oraşului Constanţa- este corect ca, împreună cu cetăţenii acestui oraş, să ne asumăm responsabilitatea salvării acestui monument istoric de la pieire.

Din acest motiv, propunerea noastră este ca, o dată cu alegerile parlamentare, la Constanţa să se organizeze o consultare a constănţenilor, privind problema Cazinoului. Acum avem şansa de a tranşa acest subiect, înaintea unei ierni geroase care va pune, din nou, la grea încercare "emblema blestemată de prezent"! Simbolurile nu pot fi vândute fără ca oamenii care se identifică cu ele să fie consultaţi.

Aşadar, se impune organizarea unui referendum, prin care să îi întrebăm pe constănţeni ce cred că ar trebui să facă administraţia locală pentru Cazinoul Constanţa. Paşii pe care îi propunem pentru organizarea referendumului sunt următorii: 1. organizarea unei şedinţe extraordinare, prin semnarea Convocatorului sau convocarea unei şedinţe extraordinare de către primar, până pe data de 16 noiembrie şi 2. aprobarea hotărârii de organizare a referendumului şi a buletinului de vot. Puterea este la noi, decizia ne aparţine.

Pe această cale, vă invităm pe dumneavoastră, consilierii locali ai PSD, PNL, PP-DD şi UNPR, să răspundeţi pozitiv la apelul nostru, acela de a ţine, pe data de 16 noiembrie, şedinţa extraordinară privind aprobarea organizării referendumului din data de 9 decembrie, simultan cu alegerile parlamentare.

În final, vă ataşăm Convocatorul pentru şedinţa extraordinară, Proiectul de Hotărâre şi Buletinul de Vot.

 

Împreună putem hotărî soarta acestui monument greu încercat de vremuri!

Consilieri Municipali,

Tudorel Chesoi

Florin Gheorghe

Iustin Fabian Roman

Sorina Tuşa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor de consilieri locali din Constanța. Cum stau celelalte partide?

14 Jun 2024 685

Câte secții de votare din județul Constanța au finalizat procedurile legate de procesul de vot

10 Jun 2024 798

Bogdan Huțucă (PNL)- „Mihai Lupu își pregătește o ieșire rușinoasă din funcția de președinte al CJC”

29 May 2024 1698

Tensiuni la ședința CJ Constanța între Mihai Lupu și Nicoleta Bercaru - „Opriți-i microfonul!” (VIDEO)

29 May 2024 2412

LIVE TEXT Consilierii CJ Constanța, convocați astăzi. în ședință ordinară. 41 de proiecte pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

29 May 2024 852

Alegeri locale 2024 Candidații la Primăria și Consiliul Local Constanța (DOCUMENTE)

21 May 2024 8643

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali la Aliman, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 651

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali Cerchezu, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 739

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali la Albești, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 825

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali Castelu, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 1009

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali la Agigea, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 1839

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali Bărăganu, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 877

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali la Adamclisi, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 1054

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali Băneasa, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 945

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali 23 August, județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2024 1095