Acordul cu FMI, discutat inainte ca PSD sa intre la guvernare

Acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional a fost negociat de România înainte ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare, a declarat vineri seară, la un post de televiziune, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.


'Acordul cu FMI a fost discutat înainte ca noi să intrăm ca parteneri (cu PD-L-n.r.). România nu avea nevoie mâine de bani. Aveam două variante: cea în care să nu acceptăm, şi asta ar fi însemnat dacă, peste şase luni, un an, aveam nevoie de un acord cu FMI să fi fost condiţii mai dure sau să nu ne bage în seamă; şi o a doua variantă - aceasta - în care, într-un fel, ne-am făcut elegant că nu înţelegem că România a fost angajată în acest acord. §i am încercat cu miniştrii noştri să putem negocia în nişte limite care să poată fi suportate în perioada următoare', a spus Vanghelie, care a menţionat că PSD nu a dorit să trateze cu orgoliu aceste negocieri.
Liderul PSD Bucureşti a afirmat că parteneriatul cu PD-L 'ar putea să meargă şi mai bine' şi a recunoscut că există discuţii între social-democraţi pentru că, 'dintr-o anumită zonă a lui Traian Băsescu, lucrurile s-au dus într-o zonă destul de periculoasă.
'Nu am semnat protocolul cu Traian Băsescu, deci nu putem fi de acord ca Traian Băsescu, indirect, să aresteze pe cine vrea. Avem foarte multe dezbateri în interiorul PSD despre foarte multele afaceri pe care le are Traian Băsescu, unii spun că nu este bine să ieşim cu declaraţii foarte dure. Eu sunt din partea celor care spun că trebuie conferinţe de presă punctuale pe fiecare afacere', a arătat Vanghelie. El a mai afirmat că liderii partidului sunt mulţumiţi de prestaţia miniştrilor social-democraţi în guvern, dar 'nemulţumiţi de colaborare, în general'.
'Suntem nemulţumiţi de colaborare, în general, nu funcţionează. Miniştrii PD-L au o anumită viziune la nivelul partidului, şi o anumită presiune a lui Traian Băsescu, noi avem numai viziunea de partid, şi de multe ori lucrurile nu sunt foarte clare, şi trebuie să discutăm, de cele mai multe ori, de două-trei ori pe aceleaşi lucruri. (...) Cred că singurul beneficiu care s-a reuşit este acela că există o stabilitate în România', a spus preşedintele PSD Bucureşti.

Sursa: AGERPRES


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, șoferi! Transport agabaritic pe traseul Agigea– RoRo-Arefu

10 May 2024 144

Veste bună pentru fani Un nou film din seria „Stăpânul Inelelor" urmează a fi lansat în 2026

10 May 2024 149

ANOFM organizează bursa locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc și la Constanța

10 May 2024 229

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 400

Nouă candidați se luptă pentru funcția de primar al Capitalei! Care este situația la primăriile de sector

10 May 2024 352

Porniți la drum? Vedeți cum se circulă pe drumurile din țară! Situația pe A2 București-Constanța

10 May 2024 298

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Gabrielei Babalîc, secretar general al comunei Vulturu (DOCUMENT)

09 May 2024 420

Firme Constanța BRomania și Micutzu dizolvă firma pe care o dețin la Constanța

09 May 2024 587

Cumpărări directe Constanța Prodesign Architecture SRL se ocupă de proiectarea lucrărilor de reabilitare de la Centrul de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități Techirghiol (DOCUMENT)

09 May 2024 438

Colonel Leontin Rădulescu a preluat comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța (FOTO)

09 May 2024 594

Actorul Florin PIersic se află în stare gravă

09 May 2024 490

Firme Constanța Ralso Services SRL din Vama Veche are un nou administrator

09 May 2024 318

Județul Constanța Explozie de butelie în localitatea General Scărișoreanu! Intervin pompierii

09 May 2024 578

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 375

Infotrafic Cum se circulă astăzi, 9 mai 2024, la orele dimineții

09 May 2024 403