16 aprilie. Ziua Aprecierii Soților



În fiecare zi, ei sunt acolo, având grijă şi ajutându-şi familiile într-un milion de moduri diferite, atât mari, cât şi mici. Lucrurile s-au schimbat de-a lungul anilor, iar rolul unui soţ s-a schimbat odată cu ele. Bărbaţii îşi asumă mai multă responsabilitate azi în gospodărie şi în creşterea copiilor decât în orice generaţie anterioară!, potrivit Daysoftheyear.com.

Ceea ce nu s-a schimbat însă este aprecierea pe care aceşti soţi extraordinari o merită pentru toate eforturile lor neobosite, iar Ziua Aprecierii Soţilor, #HusbandAppreciationDay, marcată în fiecare an în a treia sâmbătă din aprilie, ne aminteşte tuturor să ne alocăm timp pentru a-i sărbători pe aceşti bărbaţi minunaţi şi tot ceea ce fac ei ca soţi.

În trecut, în multe culturi, se considera că soţul este cel care trebuia să aibă grijă de familie, plecând la muncă în fiecare zi pentru a aduce banii necesari pentru a o întreţine. Dacă ne uităm şi mai mult în urmă, chiar înainte de a exista salariile, soţul era vânătorul din societăţile de vânători-culegători, ceea ce însemna că aducea literalmente carnea acasă, nu doar banii câştigaţi pentru a o cumpăra!

În prezent, oricine trăieşte în lumea de azi ştie că familiile cu un singur venit au devenit o realitate mai puţin obişnuită în existenţa noastră de zi cu zi. În schimb, se constată adesea că ambii parteneri muncesc sau, în unele cazuri, soţia este cea care lucrează şi aduce salariul acasă. Acesta este motivul pentru care a apărut termenul de "soţ casnic", desemnând partenerul care stă acasă.

Însă cel mai important rol al unui soţ nu este legat de banii pe care îi aduce acasă sau de munca pe care o realizează având grijă de casă şi de familie. Ceea ce este cel mai important este dragostea şi sprijinul pe care soţii îl oferă partenerelor lor, iar Ziua Aprecierii Soţilor a fost creată pentru a recunoaşte toate aceste lucruri şi nu numai.

În ceea ce priveşte modalităţile de sărbătorire ale acestei zile, unii soţi ar putea avea nevoie să fie încurajaţi să ia o pauză din când în când. Planificaţi din timp şi încurajaţi-l să îşi ia o zi doar pentru el. Încercaţi să faceţi în aşa fel încât să nu existe nicio muncă enervantă de terminat, nicio listă de treburi de făcut şi nici măcar scutece de schimbat sau copii mici de care să aibă grijă. Încurajaţi-l să iasă cu amicii lui, să vadă un film sau să se uite la un meci.

O altă modalitate excelentă de a-i arăta soţului cât de mult îl apreciezi este să înveţi care este limbajul său afectiv. Şi chiar dacă a îmbrăţişa, a spăla vasele sau a spune „Te iubesc" s-ar putea să nu însemne prea mult pentru o persoană, pentru altcineva un astfel de gest poate să însemne totul! Odată ce un limbaj afectiv este înţeles, este mult mai uşor să îţi arăţi aprecierea în moduri care contează pentru cel care primeşte dovezile de afecţiune.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.