25 septembrie. Astăzi este Ziua Mondială a Farmacistului

  • Farmaciștii au fost numiți, în mod constant, în sondajele naționale, printre primii cinci profesioniști cei mai de încredere.

În fiecare an pe 25 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Farmacistului. Potrivit reprezentanților Colegiului Farmaciștilor din România, „Farmacia: întotdeauna de încredere pentru sănătatea ta” este tema Zilei Mondiale a Farmacistului, anunțată de Federația Internațională a Farmaciștilor (FIP) pentru 2021.

„Ca în fiecare an, Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) este onorat să celebreze această zi, cu atât mai mult cu cât azi, ne simțim poate mai aproape ca niciodată de semnificația temei propuse. Afirm cu convingere îndreptățită acest lucru, pentru că azi, avem satisfacția încrederii și susținerii depline din partea autorităților în ceea ce privește abordarea de noi servicii farmaceutice, satisfacție dublată de confirmarea impactului pozitiv al acestui demers asupra pacienților. Pacientul român are încredere în serviciile oferite de farmaciști, fiind satisfăcut de accesibilitatea farmaciei comunitare“ - a transmis Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.


Acesta a precizat că FIP informează că de mulți ani, farmaciștii au fost numiți, în mod constant, în sondajele naționale, printre primii cinci profesioniști cei mai de încredere.

„Consider că și farmaciștii români si-au clădit încrederea de care se bucură în rândul comunității din care fac parte, pe cele trei elemente considerate esențiale de FIP: relații pozitive semnificative cu pacienții, competență/expertiză dobândită în exercitarea profesiei și coerență în activitate, respectiv capacitatea de a-și demonstra, continuu, abilitățile și grija pentru omul bolnav.

În contextul dificil al perioadei pe care o trăim, într-o zi care ne celebrează profesia, nu pot decât să lansez același apel către toti colegii mei, membrii CFR, acela de a beneficia de încrederea câștigată, pentru a contribui solidar la consolidarea rolului nostru în cadrul asistenței de sănătate publică, prin extinderea ariei de competență profesională a farmacistului“ - a mai precizat Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 668

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 737

Spitalul Clinic CF Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

04 Mar 2024 976

Locuri de muncă Constanța Spitalul Orășensc Cernavodă angajează. Ești interesat?

30 Jan 2024 793

In memoriam Sorin Beiu, epigramist din Constanța. O carieră începută ca farmacist și continuată în literatură

16 Dec 2023 901

Primăria Municipiului Medgidia, județul Constanța, scoate la concurs un post de medic stomatolog școlar. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

25 Oct 2023 1109

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Detalii

11 Oct 2023 1547

Angajări Constanța Post vacant la Spitalul Clinic CF Constanța

10 Oct 2023 1259

Angajări Constanța Posturi vacante la Spitalul Clinic CF Constanța. Ești interesat?

03 Oct 2023 2301

Doliu în lumea medicală. "A plecat... deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România"

14 Feb 2023 9527

34 ani de la moartea epigramistului și farmacistului Sorin Beiu

17 Dec 2022 1389

Mai multe persoane, printre care și un farmacist, trimise în judecată de procurorii DIICOT

15 Oct 2022 1432

Bancul zilei Cum își ia o blondă pastilele

10 Apr 2022 1835

Cine este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Date din CV (DOCUMENT)

02 Mar 2022 2911

Declarații de avere Laura Grecu, farmacist la Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța deține 1/2 cotă parte dintr-un apartament (DOCUMENTE)

05 Jan 2022 1974