A început să funcționeze primul incubator de afaceri, în județul Tulcea

Sursa foto: Wikipedia




 
  • O fabrică de produse de patiserie inaugurată anul trecut, la marginea satului Cataloi, a deschis în acest an un incubator de afaceri, primul din judeţ, potrivit iniţiatorilor, investiţia fiind finanţată din fonduri europene prin intermediul instrumentului financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI) - Delta Dunării, potrivit Agerpres.

Incubatorul a avut deja luna aceasta prima întâlnire cu 14 beneficiari, firme din domeniul construcţiilor care doresc să se dezvolte, iar administratorul investiţiei mai caută şase firme din acest domeniu care să se alăture iniţiativei.

"Beneficiarii au trei avantaje principale. Primul dintre ele este un program antreprenorial. Timp de trei ani, organizăm lunar cursuri de antreprenoriat, cum să-şi organizeze o afacere, cum să gândească o ofertă, cum să facă vânzări. Al doilea beneficiu constă în posibilitatea de a închiria la un preţ modic peste 30 de utilaje. Al treilea beneficiu ar fi spaţiul dedicat lor, unde pot veni să lucreze, să aibă întâlniri cu furnizori, clienţi", a declarat reprezentanta incubatorului de afaceri, Cristina Iritz.


Ea a mai spus că un alt avantaj al acestei iniţiative este comunitatea care se dezvoltă.

"Sunt oameni care se lovesc de tot felul de provocări şi faptul că se întâlnesc şi pot cere un sfat cred că este un lucru foarte valoros pentru un antreprenor", a menţionat Cristina Iritz.


Potrivit sursei, ideea înfiinţării incubatorului de afaceri a apărut în momentul în care proprietarul fabricii de produse de patiserie a început construcţia unităţii de la marginea satului Cataloi şi a avut foarte multe probleme cu firmele de construcţii, motiv pentru care a apelat la societăţi din străinătate.

Unul din cei 14 beneficiari ai incubatorului de afaceri, Iulian Spânu, a afirmat că principala provocare pentru un antreprenor aflat la început de drum este legislaţia în continuă schimbare şi a menţionat că doreşte să acceseze fonduri europene.

"Am văzut că fără o consultanţă managerială atentă şi fără o asistenţă pentru accesări fonduri nu poţi să te dezvolţi. Pe mine m-au atras asistenţa managerială şi accesarea fondurilor europene. Apoi, a contat spaţiul unde avem întâlnirile şi unde putem duce şi clienţii", a spus Iulian Spânu.


Firmele care doresc să se înscrie în incubatorul de afaceri trebuie să activeze în domeniul construcţiilor, să nu fie înfiinţate de mai mult de trei ani şi să aibă sediul pe teritoriul deservit de mecanismul financiar ITI - Delta Dunării.

Societăţile vor fi selectate în funcţie de viabilitate, impact şi compatibilitatea afacerii cu obiectivele incubatorului.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, are un buget total de 64.718.111,90 lei, din care valoarea contribuţiei din FEDR este de 27.443.083,67 lei, iar activităţile dedicate firmelor din incubator vor dura trei ani

 
 
Citește și
Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Prognoza meteo refăcută. Cod Galben spre Portocaliu. Averse de ninsoare și polei. Temperaturi acum

11 Jan 2017 11231