Acoperiș dotat cu panouri termice și fotovoltaice Noul proiect pentru bazine didactice realizate prin Compania Natională de Investiții (DOCUMENT)




Noul proiect pentru bazine didactice se va realiza de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, pe întreg teritoriu țării și va putea fi utilizat atât în scop didactic cît și de agrement.

La baza conceptului clădirii propuse prin proiect de catre MDLPA prin CNI, a stat la baza generarea unei cantități cât mai mare de energie din surse regenerabile dar și un impact cat mai mic pentru mediu atât pentru perioada de execuție, cât mai ales pentru perioada de exploatare.

Spre exemplu, acoperișul clădirii este plan, înclinat față de orizontală, și decentrat, pentru a oferi o suprafață cât mai mare pe care să se poată așeza, în mod sustenabil, cât mai multe panouri, termice și fotovoltaice.

Clădirea va fi tot timpul amplasată astfel încât acoperișul să fie orientat către sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui.

Terenurile ce vor fi puse la dispoziție trebuie să asigure această posibilitate, altfel consumurile de energie vor crește semnificativ.

Noul bazin de înot va avea dimensiunea de 25m X 15,4m, va fi prevăzut cu 6 culoare și va avea o adâncime de 1,8m, vezi secțiunea „documente".

Spre deosebire de vechiul proiect tip pentru bazine de ânot acesta va beneficia ân zona etajului și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică dar și vestiare pentru public diferențiate pe sexe și vestiare pentru antrenori.

O altă diferență între vechiul proiect tip pentru bazine didactice și noul proiect este faptul că au fost prevăzute 40 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 2 pentru microbuze.

Noul bazin respectă prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria Bazine Didactice.


Potențialii beneficiari trebuie să aibă în vedere ca terenul pe care se va realiza bazinul trebuie să fie de formă dreptunghiulară cu o suprafață minimă de 4.884 m², cu lățimea minimă de 66,00 m și lungimea minimă de 74,00 m.

Terenul poate să aibă o suprafață mai mare și o alta formă decât cea menționată, cu condiția ca dreptunghiul de 66,00 m x 74,00 m să se înscrie în forma terenului disponibil.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.