Acord privind încetarea protestelor fermierilor și transportatorilor, semnat la Palatul Victoria

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat astăzi, la Palatul Victoria, un acord prin care să se pună capăt acțiunilor de protest.

Potrivit Guvernului României, premierul i-a invitat pe reprezentanții fermierilor și transportatorilor, care protestează la Afumați, la o nouă rundă de discuții, la sediul Guvernului.

„Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai ministerelor de resort și ai fermierilor și transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate. Spețele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și redactarea unor propuneri de soluții concrete pentru sectoarele economice în discuție“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către șeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu.

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înființarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial.

Citește și. 

Marcel Ciolacu„Vreau să găsim soluţii pentru restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburanţi“ (VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Considerați îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor?

21 Jan 2024 874

Senatul, convocat luni în sesiune extraordinară. Se va discuta despre OUG privind transporturile

19 Jan 2024 707

Protestele transportatorilor continuă la Constanța! Unde s-au adunat protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1503

Primăria București a aprobat un protest al transportatorilor și fermierilor în parcarea din Piața Constituției

18 Jan 2024 598

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 641

Marcel Ciolacu „Vreau să găsim soluţii pentru restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburanţi“ (VIDEO)

18 Jan 2024 577

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 640

Fermierii care protestează în stradă au început negocierile cu ministrul Agriculturii!

18 Jan 2024 629

Transportatorii se întâlnesc astăzi cu premierul Marcel Ciolacu. Despre ce se va discuta

17 Jan 2024 641

Protest al transportatorilor și fermierilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret! Anunțul Jandarmeriei Suceava

17 Jan 2024 593

Știri Constanța Metoda găsită de protestatarii de la Constanța pentru a continua să-și exprime nemulțumirile, deși vremea de afară este rece (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 1123

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu face un apel către fermieri să meargă acasă

16 Jan 2024 714

Știri Constanța LIVE. Transportatorii nu cedează! Continuă protestul la Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 2154

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

16 Jan 2024 1016

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 719