Acțiune a polițiștilor în mai multe centre de plasament din municipiul Constanța

Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudLa data 11 de aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activități informativ-preventive în mai multe centre de plasament din municipiul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au purtat discuții cu adolescenți, preșcolari, dar și cu personalul centrelor de plasament, pentru a preveni plecările voluntare neanunțate ale minorilor.

„Acestora li s-a vorbit despre pericolele la care se expun atunci când fug din centrul de plasament, scopul fiind acela de a nu deveni victime ale infracțiunilor sau de a nu cădea în capcana de a comite chiar ei infracțiuni, la îndemnul persoanelor din anturaj.
 Totodată, acestora li s-au adus la cunoștință prevederile legale referitoare la  răspunderea contravențională și penală a minorilor.
De asemenea, celor aflați în centrele de plasament li s-au prezentat riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficului de persoane, dar și importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul online“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În urma discuțiilor interactive, minorii au devenit receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde, în mare măsură, de ei, să evite situațiile de pericol.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.