Acțiune a polițiștilor pentru siguranța traficului rutier în Constanța. Ce au constatat autoritățile (FOTO)

Sursă foto: IGPR
  • În perioada 24 - 28 august 2023, Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța, o acțiune pentru siguranța traficului rutier, fiind efectuate 3.769 de testări în vederea depistării prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 844 de testări, în scopul depistării prezenței substanțelor psihoactive.
 
În perioada 24 - 28 august 2023, Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța, o acțiune pentru siguranța traficului rutier, fiind efectuate 3.769 de testări în vederea depistării prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 844 de testări, în scopul depistării prezenței substanțelor psihoactive, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
De asemenea, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.308 lei, dintre care 149 la OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare, 11 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și două la OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto ți utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 74 de permise de conducere, dintre care 35 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană sub influența alcoolului (24 pentru fapte de natură contravențională și 11 pentru fapte de natură penală), 16 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană sub influența substanțelor psihoactive și 23 pentru nerespectarea altor norme rutiere.
 
De asemenea, au fost reținute 66 de certificate de înmatriculare și 11 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale, iar 11 autovehicule au fost imobilizate.
 
Au fost constatate 35 de infracțiuni, dintre care 11 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 16 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, 4 pentru deținere de droguri de risc, fără drept și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Din același total, una a fost constatată pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, una pentru conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și una pentru conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
 
La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Rutiere, Brigăzii Autostrăzi, inspectoratelor de poliție județene Constanța, Iași, Mehedinți, Bacău, Neamț, Hunedoara, Maramureș, Timiș, Mureș, Serviciul Independent Rutier pentru Misiuni Speciale, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
 

Exemple:

 
1. În cadrul acțiunii, un bărbat, de 47 de ani, a fost depistat, în localitatea Năvodari, în timp ce conducea un autovehicul sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscop, a rezultat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 

2. Polițiștii au depistat o persoană, de 19 ani, în localitatea 23 August, în timp ce conducea un autovehicul sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de metamfetamină.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
3. Tot în cadrul acțiunii, un bărbat, de 20 de ani, a fost depistat, în localitatea Mangalia, în timp ce conducea un autovehicul sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de amfetamină.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
4. Polițiștii au depistat, pe bulevardul Mamaia, un bărbat, de 20 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce conducea un autovehicul sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost  pozitiv pentru consumul de THC - 5  cannabis.
 
De  asemenea, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu era asigurat printr-o poliță de asigurare valabilă, motiv pentru care i-a fost reținut certificatul și retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
5. Polițiștii au depistat, în localitatea Năvodari, un bărbat, de 37 de ani, în timp ce conducea un autovehicul sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscop, a rezultat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Totodată, acesta nu ar fi oprit autovehiculul la semnalele acustice și luminoase efectuate de polițiști, procedându-se la oprirea forțată a acestuia.   
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
6. Tot în cadrul acțiunii, a fost depistată, în localitatea Costinești, o persoană, de 22 de ani, în timp ce conducea un autovehicul  sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de cocaină.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 

Citește și:
Restricții de circulație pe autostrada A1 Pitești - București. Iată de ce

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 274

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 358

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Apr 2024 224

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 232

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 250

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 256

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

25 Apr 2024 234

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 334

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 315

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 275

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 309

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 294

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 228

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 189

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

24 Apr 2024 197