Acțiuni desfășurate de polițiștii din Brăila pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Sursă foto: IPJ Brăila
  • Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Brăila, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Brăila, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, transmite un comunicat din partea Inspectporatului de Poliție Județean Brăila.
 
Acțiunile vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 43 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat ieri, dar și astăzi pentru reducerea riscului rutier și pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 306 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.275 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.
 

Exemplu:

 
Ieri, 17 august 2023, în intervalul orar 23:00-03:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila, Poliției Orașului Făurei și Însurăței au organizat și desfășurat pe raza de competență acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor comise cu violență și pentru identificarea persoanelor care au săvârșit sau pregătesc săvârșirea faptelor antisociale în mediul stradal.
 
În urma acestor acțiuni, au fost legitimate 26 de persoane, controlate 22 de vehicule, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

 
De asemenea au fost verificate societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, 19 ATM-uri și 2 paznici, fiind reținute 2 permise de conducere pentru depășire neregulamentră.
 

De asemenea, în intervalul orar 19:00-21:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat pe raza localității Viziru și Cuza-Vodă, o acțiune de tip ”Blitz” pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002, dintre care 5 bicicliștilor, două pentru viteză neregulamentară, fiind reținut un permis de conducere pentru viteză și efectuate 13 testări cu aparatul etilotest și drugtest.
 
Scopul acțiunii nu a fost de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a preveni și de identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional, a încheiat sursa citată.

Sursă foto: IPJ Brăila

Citește și:
IPJ Brăila: „Nu vă urcați la volan dacă ați consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie de 73 de ani atacată în curtea casei de doi copii! Victima a ajuns la spital

27 Jan 2024 1114

Bărbat agresiv, reținut de polițiști în Tudor Vladimirescu, județul Brăila. Soția lui susține că se afla la protest

16 Jan 2024 721

Un tânăr a murit în urma unui accident rutier. Iată ce nereguli au constatat polițiștii din județul Brăila

14 Jan 2024 1031

Acțiunea Blocada la Brăila. Iată ce au constat polițiștii

07 Jan 2024 781

Oprire în trafic în prima zi a anului. Pățania unei tinere de 29 de ani

02 Jan 2024 1017

Acțiunea „Blocada” în județul Brăila. Iată ce au constatat polițiștii

01 Jan 2024 897

Furt de telefon în Gara Brăila. Femeie din Constanța, prinsă de Poliție (FOTO)

16 Dec 2023 1120

Tot ce trebuie să știm despre artificiile de sărbători

11 Dec 2023 729

IPJ BrăilaBărbat reținut pentru furt

08 Dec 2023 571

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 998

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 951

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 1061

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 633

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 919

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 1364