Acțiuni pe toate palierele desfășurate de polițiștii din Brăila

Sursă foto: IPJ Brăila
  • Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
 
Ieri, 16 septembrie 2023, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 18 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 46 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.155 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor, cu ocazia Festivalului Istoric Vladislav I, cetățenii au fost informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv, precum și de prevederile Legii 213/2023.
 
De asemenea, în contextul Zilelor comunei Bărăganul, unde au participat aproximativ 1.500 de persoane, polițiștii și jandarmii au asigurat o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției, nefiind înregistrate probleme. 
 
Astfel au fost legitimate 40 de persoane, controlate 27 de autovehicule, efectuate 20 de testări cu aparatul etilotest și aplicate opt sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate învaloare de 5.480 de lei.
 
Cel mai important este că pe timpul desfășurării manifestărilor nu au fost înregistrate evenimente negative.
 
În intervalul orar 9:30 - 12:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
 
În acest context, au fost legitimate 83 de persoane, verificate trei unități de alimentație publică de tip cafe-bar, au fost controlate 42 de vehicule, 21 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest.
 
Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.175 de lei, fiind reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
 
Totodată, intervalul orar 17:00 - 1:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și reducerea riscului rutier.
 
În acest context, au fost legitimate persoane și controlate vehiculele, fiind testați cu aparatul etilotest 70 de șoferi.
 
Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care nouă pentru viteză neregulamentară, 32 pentru bicicliști, zece pentru neportul centurii de siguranță, una pentru lipsa ITP și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 9.680 de lei.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare.
 
„Atât acțiunile de prevenire cât și cele de combatere vor continua pentru siguranța cetățenilor!”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat, de 40 de ani, din Brăila, încarcerat la penitenciar, pentru trafic și deținere de droguri periculoase

07 Nov 2023 709

IPJ Brăila Un tânăr de doar 15 ani a dat spargere într-un bar, cu fața acoperită

03 Nov 2023 655

În Brăila Percheziții efectuate de polițiști în sectorul piscicol. Ce au găsit aceștia

02 Nov 2023 829

Acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Brăila pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică (FOTO)

30 Oct 2023 452

Tinerii din Brăila interesați de profesia de polițist (FOTO)

27 Oct 2023 609

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 982

IPJ Brăila Acțiunile „Blocada” continuă. Bilanțul polițiștilor

21 Oct 2023 550

Hoț de porumb, prins de polițiști! A fost surprins în flagrant, pe câmp

16 Oct 2023 759

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

15 Oct 2023 604

IPJ Brăila Bărbat de 43 de ani, depistat cu un cuțit de 30 centimetri. În zonă se organiza Balul Bobocilor!

13 Oct 2023 643

Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori

12 Oct 2023 601

Control judiciar pentru două persoane din Brăila. Ce spun polițiștii

07 Oct 2023 589

Acțiune de informare a cetățenilor din Brăila, deținători de animale de companie, desfășurată de polițiști

07 Oct 2023 598

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică (FOTO)

07 Oct 2023 520

Șofer sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat, implicat într-un accident în județul Brăila. Suspectul, reținut

04 Oct 2023 744