Acuzaţii la adresa unui medic stomatolog din Constanţa Fiul fostului comisar-şef Marian Saragea a intrat în greva foamei (document+galerie foto)



Un constănţean a intrat, ieri, în greva foamei, în faţa Parchetului Tribunalului Constanţa, nemulţumit de situaţia în care se află. Tânărul este revoltat pentru că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa ar fi trimis dosarul în care el i-a făcut plângere penală medicului stomatolog Marcela Munteanu la Parchetul Tribunalului Constanţa cu propunerea de clasare.
 
Florin Saragea, fiul fostului comisar-şef şi fost purtător de cuvânt al IPJ Constanţa Marian Saragea, a povestit, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, în urmă cu doi ani şi jumătate, un medic stomatolog ce are cabinetul în Tomis III i-a făcut o lucrare ce a presupus implanturi dentare. Lucrarea ar fi fost făcută cu materiale de proastă calitate, potrivit constănţeanului, motiv pentru care acesta şi-a pierdut jumătate din cerul gurii şi toată dantura. Florin Saragea susţine că a făcut plângere penală la Poliţie. De asemenea, a depus o plângere şi la Colegiul Medicilor Stomatologi din România.
 

„În luna octombrie 2013, am fost la medicul dentist Munteanu Marcela, care mi-a făcut trei implanturi pe partea stângă, inclusiv mi-a făcut un lifting de sinus. La trei săptămâni, a început să-mi curgă puroi pe nas şi gură, cerul gurii începuse să putrezească, iar doamna doctor spunea că totul este bine. Am mers la Urgenţe, la chirurgie maxio-facială, şi am fost din nou operat. La două săptămâni de la operaţia care mi-a salvat viaţa, am rămas cu gaură de doi centimetri pe unu, în partea stângă a cerului gurii. Tot ce mâncam ieşea pe nas. Nu mai aveam mandibulă, maxilar. Am fost nevoit să merg la Cluj, unde mi-a fost scos os din şold şi pus în gură. Între timp, am mers la Serviciul de Medicină Legală, la Colegiul Medicilor Dentişti din România, care au găsit-o vinovată pe doamna doctor şi nu i-au permis să desfăşoare, timp de şase luni, activităţi de implantologie. Doamna doctor nu avea pregătire de chirurg, nu avea voie să facă sinus lift. După doi ani şi jumătate, după 200 de zile de îngrijii medicale, am aflat, la începutul acestei săptămâni, de la domnul procuror, că dosarul a venit de la poliţie cu propunere de clasare. Cum adică? Eu sunt mutilat, am 200 de zile de îngrijiri medicale, iar ei vor să claseze dosarul?! La ora actuală, acest doctor poate face rău şi altor oameni. Sunt dispus să stau în greva foamei până mi se rezolvă problema“, a declarat Florin. „Oricine poate să fie în situaţia mea. Am vândut un apartament şi o casă ca să mă fac bine. Şi nu sunt bine! Şi am şi datorii!“, a declarat Florin Saragea.

Sancţionată de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Dentişti din România

În urma reclamaţiei depuse de Florin Saragea, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Dentiști din România a decis ca Marcela Munteanu să fie sancţionată cu interzicerea efectuării de manopere de implantologie pe o perioadă de șase luni. Aşa cum reiese din Decizia nr. 3 din data de 28 noiembrie 2014 a Colegiului Medicilor Dentişti din România, „în urma cercetărilor efectuate, Comisia de disciplină a colegiului teritorial a pronunţat Decizia nr. 1/30.03.2014, prin care s-a decis sancţionarea medicului dentist cu interzicerea efectuării de manopere de implantologie pe o perioadă de şase luni, având în vedere nerespectarea dispoziţiilor art. 11 din Codul deontologic al medicului dentist şi faptul că în competenţele medicului specialist de stomatologie generală nu se regăsesc procedurile terapeutice de augmentare osoasă, inclusiv elevaţia membranei sinusale şi mărirea distanţei subsinusale (lifting de sinus). Aceste manopere pot fi executate doar de specialistul în chirurgie OMF (…)
 
Comisia superioară de disciplină apreciază că doamna Marcela Munteanu a efectuat o manoperă care nu este în competenţa medicului dentist specialist în stomatologie generală, chiar posesor al unui certificat de competenţă în implantologie, ci în competenţa medicului dentist specialist în chirurgie dento-alveolară sau în chirurgie oro-maxilo-facială“.
 
Am încercat să luăm legătura cu medicul Marcela Munteanu, pentru un punct de vedere. În acest sens, ne-am deplasat la cabinetul stomatologic din Tomis III, însă asistenta ne-a comunicat că Marcela Munteanu nu se află acolo. De asemenea, i-am trimis un mesaj, dar nu am primit niciun răspuns.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta unele dintre documentele pe care Florin Saragea ni le-a pus la dispoziţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tanase aurelian

25 Feb, 2016 10:07

Sa i se faca dreptate acestui copil.Nu il cunosc dar din pacate nu este singurul din Romania care trebuie sa si ceara singur dreptatea.Rusine celor care nu isi fac treaba pt.care sunt platiti

Articole asemanatoare

UPDATE Acuzaţii grave ale unui constănţean! De ce intră azi în greva foamei

24 Feb 2016 4752