Alertă în Tulcea și Galați, în urma detectării unor grupuri de drone! Anunțul MApN


În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați, transmite MApN prin intermediul unui comunicat oficial. 

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate, mai punctează sursa citată. 

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației, a mai punctat MApN. 


Citește și:

Rușii au atacat din nou la granița cu România! S-a întâmplat în apropiere de Isaccea, județul Tulcea (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă alertă medicală în România Zeci de tone! Brânză improprie consumului şi expirată (video)

20 Apr 2016 2290

Alertă de Ebola la Galaţi!

28 Oct 2014 2004