ANR Amenzi pentru nerespectarea siguranței navigației la ambarcațiunile de agrement, transport persoane și de pescuit

  • Au fost verificate un număr de 531 ambarcațiuni de agrement constatându-se un număr de 48 de contravenții și o infracțiune

Autoritatea Navală Română desfășoară activitatea de control și pe linie de siguranța navigației la ambarcațiunile de agrement, activitate care are un caracter continuu.

Potrivit ANR, activitățile se desfășoară atât în cadrul unor acțiuni comune cu alte instituții, precum Poliția Transporturi Navale, Poliția de Frontieră (ex. WATERSEC 2021 în luna mai 2021, SAFE WATERS în perioada iulie – august 2021) cât și în cadrul acțiunilor de control planificate la nivelul fiecărei căpitănii zonale.

„Controalele au avut ca prim obiectiv conștientizarea conducătorilor de ambarcațiuni de  agrement cu privire la importanța utilizării vestelor de salvare, a dotării ambarcațiunilor cu mijloace și echipamente de salvare conform normelor în vigoare și respectarea normelor în vigoare privind conducerea și manevrarea ambarcațiunilor. Inspecțiile în teren au vizat, în principal verificarea documentelor tehnice ale ambarcațiunilor și a documentelor de atestare ale conducătorilor, a mijloacelor de salvare, portul vestelor de salvare precum și combaterea consumului de alcool“ - au mai precizat reprezentanții ANR. 

Urmare a controalelor desfășurate în cadrul Căpităniilor Zonale Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, au fost verificate un număr de 531 ambarcațiuni de agrement constatându-se un număr de 48 de contravenții și o infracțiune. Principalele abateri au constat în: îmbarcarea unui număr mai mare de persoane decât cel admis, nerespectarea regulilor de desfășurare a activității de agrement nautic, inscripționare necorespunzătoare a ambarcațiunii. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 25 400 și 6 avertismente.

„Au fost verificați 274 agenți economici care efectuează activitatea de transport persoane fiind constatate 6 contravenții, în principal pentru ambarcarea unui număr mai mare de persoane decât cel maxim permis și au fost aplicate amenzi în cuantum de 30 100 lei.
Au fost verificate un număr de 79 de persoane fizice fiind constatate 3 contravenții pentru lipsa de la bord a mijloacelor de salvare corespunzătoare și au fost  aplicate amenzi de 10 000 lei“ - au mai adăugat reprezentanții ANR.

Urmare a activităților de control vor fi analizate aspectele relevante și extrase măsurile care pot fi luate pentru creșterea gradului de siguranță a transportului naval și al activităților de agrement în special.

„Având în vedere creșterea numărului de ambarcațiuni de agrement, dintre care unele circulă cu viteză și care pot pune în pericol alți participanți la trafic pe apele navigabile, se vor convoca toți administratorii de ape navigabile pentru a lua măsuri în zonele aflate în administrare pentru a se introduce restricții de viteză în sectoarele cu risc crescut de incidente și pentru a putea crește gradul de siguranță în zonele lor de jurisdicție.
Autoritatea Navală Română va asigura întotdeauna transparența informației și va prezenta activitatea instituției atât din oficiu cât și la cerere, cu respectarea normelor legale în vigoare“ - au mai precizat reprezentanții ANR.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 482

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 532

​Proces amânat între CNAPM Constanța și ANR. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

08 Apr 2024 517

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 565

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1138

În Constanța ,,Cursul regional de pregătire a auditorilor din cadrul schemei de audit a statelor membre IMO- IMSAS”, organizat de Autoritatea Navală Română

22 Mar 2024 483

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1634

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 680

CNAPM Constanța și ANR, părți într-un dosar de pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Feb 2024 812

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 792

Directorul ANR, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al IMO

29 Jan 2024 923

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1844

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1297

Tragedie în familia fostului director al Căpităniei Zonale Constanța. Mama lui Alexandru Mezei a încetat din viață

15 Dec 2023 1512

Nava sub pavilion Barbados, eșuată după furtuna din noiembrie, pleacă din Portul Constanța

08 Dec 2023 812