Armenii sărbătoresc Crăciunul în aceeași zi cu Boboteaza




 
  • Mâine, în data de 6 ianuarie, armenii ortodocși de pretutindeni sărbătoresc ziua Nașterii Domnului (Crăciunul), în aceeași zi cu Boboteaza, ziua botezului Domnului.
 
Acest lucru se datorează faptului că armenii utilizează calendarul Gregorian. Împreună cu Biserica Ortodoxa Apostolica Armeană, şi alte Biserici Ortodoxe Orientale, aşa-numitele ne-Chalcedoniene, păstrează aceeaşi tradiţie a sărbătoririi Crăciunului pe 6 ianuarie, odată cu Botezul Domnului: Biserica Egipteană Coptă, Biserica Ortodoxă Etiopiană, Biserica Eritreeană, Biserica Ortodoxă Siriacă şi Biserica Ortodoxă Malankara din India.
 
Pentru armeni, Ajunul este sărbătorit pe 5 ianuarie, prima zi de Crăciun fiind sărbătorită de Bobotează, în data de 6 ianuarie a.c. Biserica și familia sunt cei doi piloni pe care se sprijină puternic membrii comunității armene și de care se leagă toate evenimentele din timpul sărbătorii.
 
Comunitățile armenilor din România sărbătoresc în data de 6 ianuarie Crăciunul prin organizarea a diverse evenimente în cadru festiv.
 
Și Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța va sărbători mâine, după slujba religioasă, cu  membrii comunității, așa cum se întâmplă an de an.

Citește și
Crăciun armenesc la Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Crăciunul pe stil vechi. „În prima zi de Crăciun, ca toți creștinii, ne adunăm cu familia”

07 Jan 2022 1720