ARSVOM Intervenție de salvare din mare, în ultima noapte din an




Sursa foto: ARSVOM


 
  • În ultima noapte din an, 31.12.2023, în jurul orei 19:55, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a alertat Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) să pregătească o unitate SAR, în vederea intervenției de salvare a unei persoane căzute în mare.

La ora 20:17 nava Sar Artemis, din cadrul ARSVOM, a primit ordin de plecare către Capul digului de Nord a Portului Constanța, pentru căutarea și salvarea unei persoane care căzuse între stabilopozi, potrivit ARSVOM .

Echipajul Sar Artemis a început misiunea de căutare. Ajunși la capul digului se începe operațiunea de căutare, în direcția  Cazino, de unde se auzeau strigătele de ajutor ale bărbatului căzut.

La ora 20:46 bărbatul a fost găsit la jumătatea digului, căzut între stabilopozi. În acel moment a început misiunea de salvare, unde împreună cu un echipaj ISU s-a procedat la extragerea barbatului dintre stânci. Bărbatul rănit, cu fracturi la membre, aproape în șoc hipotermic, dar cooperant a fost preluat de RIB-ul din dotarea ARSVOM și transportat de urgență cu nava SAR ARTEMIS(ARSVOM) către echipajele medicale din Dana de pasageri a Portului Constanța”, transmite ARSVOM.
La ora 22:05, bărbatul rănit a fost predat la mal serviciilor medicale.

„Felicităm echipajul navei SAR ARTEMIS, domnul comandant Popa Liviu, dl. Blaga Bogdan- ofițer mecanic, dl. Hăisan Eugen-motorist, dl. Grama Lucian- timonier și domnul Apostol Alexandru- marinar, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în această misiune. Au demonstrat, încă odată, fie chiar și noaptea de Revelion, că misiunea de salvare pe mare este principalul obiectiv al ARSVOM-ului și că viața are prioritate!”, conchide sursa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.