Atenție! Acesta este un exercițiu! Exercițiu de simulare a unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă. Iată în ce perioadă


Atenție! Acesta este un exercițiu!

În perioada 3-5 octombrie a.c., va avea loc exercițiul național privind producerea unei urgențe nucleare/radiologice *"Valahia 2023"*, care va simula un scenariu de accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă.

Având în vedere faptul că la exercițiu deplasarea forțelor se va face exact ca la intervenție cu semnale acustice și luminoase, anunțăm și rugăm populația să nu se panicheze, nu este o situație de urgență reală, informează ISU Constanța. 

SCOPUL GENERAL al exercițiului constă în verificarea și integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgențe nucleare în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în conformitate cu Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică(PNRSUNR), precum și antrenarea structurilor de răspuns și integrarea asistenței internaționale în răspunsul național.

Exercițiul național Valahia 2023 reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a unor situații de urgență nucleară și radiologică improbabile, astfel asigurând protecția populației, a mediului înconjurător și a proprietății, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Nuclearelectrica salută anunțul făcut de Jonathan Wilkinson, Ministrul Energiei și Resurselor Naturale din Canada, de a sprijini cu 3 miliarde de dolari canadieni dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.