Autoritatea Navală Română Radare de ultimă generație pentru supravegherea traficului maritim (FOTO)


 Două radare de ultimă generație, unul cu funcție principală și altul cu funcție de rezervă, sunt amplasate astăzi pe clădirea Autorității Navale Române.

Lucrarea va dura 48 de ore, iar în perioada imediat următoare va  fi instalat și soft-ul ce va permite operaționalizarea celor două echipamente ce vor ajuta la supravegherea traficului maritim. Un alt radar a fost deja poziționat în zona Midia, iar zilele următoare și zona Agigea va dispune de un echipament de același tip, transmite Autoritatea Navalăn Romînă prin intermediul unui comunicat oficial. 

Cele 4 radare, care sunt model Solid State fără magneton, vor ajuta la monitorizarea traficului maritim și vor permite detecția și urmărirea navelor pe o raza de minim 12 mile marine. Nu doar distanța de operare este singurul element important, ci și imaginea de o calitate și claritate superioară pe care aceste radare o vor putea transmite este un criteriu esențial pentru coordonarea traficului maritim.
 
Echipamentele au fost achiziționate prin proiectul “Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS”. În cadrul aceluiași program cu finanțare europeană, ANR  beneficiază și de echipamentele de comunicație VHF care sunt instalate în toate locațiile proiectului și anume Constanța,  Mangalia, Agigea, Midia, Gura Portiței, Mahmudia, Sulina și Sf. Gheorghe. Cu ajutorul acestora, Centrul Maritim de Coordonare și Căpităniile de Port vor putea lua legătura cu navele aflate la o distanță de pâna la 30 de mile de coastă. Totodată, vor putea fi preluate apelurile de primejdie, stațiile fiind echipate cu transceiver (emisie/recepție) cu apel selectiv numeric. Este asigurată veghea în zona A1 conform reglementările IMO.
 
În următoarea etapă a proiectului vor fi livrate și celelalte componente de comunicație ce vor face ca sistemul costier să devină unul modern și extrem de eficient din punct de vedere al monitorizării traficului maritim. Vorbim despre senzorii meteo pentru cunoașterea cât mai exactă a situației meteorologice din zonele de interes maxim, camerele video (CCTV), modulul de SAR-POLUARE care are atât o componentă de căutare și salvare cât și una de răspuns în cazul unei poluări, cât și despre restul echipamentelor prevăzute în proiect, se mai arată în comunicatul oficial. 
 
Proiectul “Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2/2,5 “Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului”.
 
În domeniul siguranței vieții omenești pe mare și a protecției mediului marin, la nivelul statelor membre UE care au porturi maritime, acolo unde traficul navelor maritime impune, s-a hotărât crearea unui sistem de management al traficului navelor. Acest sistem trebuie să mențină condiții de siguranță pentru navă și echipaj, condiții de protecție pentru porturi, infrastructura acestora, a apelor naționale și a zonei costiere.
 
Valoarea totală a proiectului este de 32.672.955,34 lei din care:FEDR 27.755.828,05 lei și ANR 4.898.087,29 lei. Perioada de implementare este 19.09.2022- 31.12.2023.

 
Proiectul este conform cu principiile orizontale ale Uniunii Europene.
 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

foto: ANR 


 
 Citește și:

„SOS! Vesta de salvare salvează vieți“. Autoritatea Navală Română a verificat peste 500 de ambarcațiuni de agrement

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 453

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 451

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 668

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 507

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 546

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 586

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 639

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3651

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 773

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 689

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 686

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 640

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1823

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1281

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără motorină și benzină pentru nave (DOCUMENT)

15 Dec 2023 760