UPDATE Avalanșă la Cabana Capra din munții Făgăraș. Mai multe mașini, avariate (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook/ Raluca Maria Romanov/Avalanșe în Carpați. O avalanșă de mari dimensiuni a lovit seara trecută cabana Capra din munții Făgăraș și parcarea din fata cabanei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook/Avalanșe în Carpați, nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabana precum și mai multe mașini avariate.

„Avalanșa a curs pe vâlcelul ce coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor), în seara de 4 februarie 2023. În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioada riscul de avalanșă este mare în țoată zona de gol alpin a munților Făgăraș. De asemenea la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătură Balii). Cel mai probabil aceasta avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona șeii Doamnei. Cum ninsorile și vântul continua este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar și în zona montana de sub 2000m, unele dintre acestea de dimensiuni mari“ - se mai arată pe pagina de Facebook/Avalanșe în Carpați. 

UPDATE! Oficial de la ISU ARGEȘ

În urma solicitării turiștilor de la unitatea de cazare, se deplasează forțele de intervenție ale pompierilor argeșeni cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.
 
Se încearcă evacuarea acestora până la o altă unitate de cazare care se află la km 104 al Transfăgărășanului.

La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anchetă a IPJ Argeș în cazul avalanșei de la Cabana Capra pentru a se stabili cum au ajuns turiștii în zonă. Drumul este închis pe perioada iernii (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 2100