Avantajele folosirii kitului pentru aplicarea ojei semipermanente


 

 

Preocuparea femeilor pentru aspectul şi frumuseţea unghiilor s-a manifestat încă din cele mai îndepărtate timpuri, descoperirile arheologice vorbindu-ne  despre modul în care femeile Egiptului Antic îşi vopseau unghiile folosind hena sau alţi pigmenţi vegetali. Unghiile vopsite în culoarea roşie au fost simbolul apartenenţei la clasele sociale înalte, pentru mult timp şi în foarte multe culturi. Primul lac de unghii a fost scos pe piaţă abia în anul 1932, în Statele Unite ale Americii. Acest produs a început să se bucure de popularitate, începând cu anul 1940, atunci când nume celebre ale cinematografiei au început să îl promoveze. Anul 1982 vine cu o nouă inovaţie, respectiv gelul şi lampa UV.

Oja semipermanentă

Oja semipermanentă a luat naştere ca răspuns al nevoilor doamnelor şi domnişoarelor de a avea o manichiură frumoasă, însă şi durabilă, o manichiură care să deţină şi proprietatea de a atenua eventualele defecte de aspect şi textură ale patului unghial. Este un amestec între lacul de unghii clasic şi gelul UV care îi conferă caracteristicile specifice. Oja semipermanentă este în primul rând durabilă, având în acelaşi timp, un aspect foarte frumos şi lucios. Deşi deţine caracteristica de semipermanenţă, acest tip de gel este uşor de îndepărtat, fapt ce îl transformă în preferatul doamnelor. De asemenea, oja semipermanentă este preferată şi datorită faptului că ajută la repararea unghiilor exfoliate, precum şi la sporirea rezistenţei celor casante. Aplicarea ojei permanente implică trei straturi distincte, respectiv baza, necesară pentru a asigura aderenţa gelului pe unghie, culoarea, o categorie extrem de amplă şi ofertantă, iar la final, topul, respectiv stratul de sigilare care asigură aspectul şi rezistenţa.
 

Cum se aplică oja semipermanentă

Procesul de aplicare a acestui tip de ojă nu este foarte elaborat, însă presupune respectarea anumitor etape, pe parcursul cărora este recomandată folosirea instrumentelor şi produselor specifice. În acest sens, un kit unghii semipermanente se va dovedi a fi cea mai bună alegere, putând fi adoptat atât în saloanele de înfrumuseţare, cât şi în confortul propriei case, tocmai pentru că deţine toate instrumentele, produsele şi aparatele necesare.
 

Conţinutului unui kit pentru oja semipermanentă

Kitul pentru unghii destinat aplicării ojei semipermanente are rolul de a asigura mijloacele efectuării fiecărei etape a acestui tip de manichiură. Astfel, kitul va conţine freze,polizoare, pile, dizolvanţi şi un aspirator de unghii, toate acestea fiind necesare pentru îndepărtarea stratului vechi de ojă. Pentru pregătirea patului unghial şi a cuticulelor, kitul deţine pusher-uri, forfecuţe, polizoare, pile şi o serie de produse destinate îngrijirii cuticulelor şi patului unghial. Pentru finalizarea manichiurii, kitul trebuie să conţină o paletă cât mai amplă de oje semipermanente, inclusiv produsele destinate aplicării fiecărui strat, de la cel de aderenţă, până la cel de finalizare şi sigilare. Pentru aplicarea acestora va fi nevoie de pensule speciale, iar în ceea ce priveşte uscarea ojei semipermanente, lampa UV este esenţială, fiind una dintre cele mai importante componente ale unui kit pentru aplicarea ojei permanente.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.