Actualitate

Bărbat, prins băut la volan și fără permis, trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a unui inculpat,  pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data de 08.12.2018, un agent de poliție din cadrul unei secții de poliție rurală aparținând I.P.J. Mureș, a formulat un denunț la sediul D.G.A.- Serviciul Județean Anticorupție Mureș, din care reieșea faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul i-a promis remiterea sumei de 2000 de euro pentru ca, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să facă posibilă absolvirea de răspundere penală. Precizăm că inculpatul era cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Denunțul a fost înaintat de îndată unității de parchet competente, iar în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Mureș.
 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie, precizează DGA.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O femeie a încercat să mituiască un poliţist cu 400 de euro pentru a-şi scăpa fiul de un dosar penal

05 Mar 2017 1476

Medic ortoped prins în flagrant, reținut de polițiști (galerie foto)

27 Sep 2016 5129

Un polițist a refuzat mita de la o șoferiță care avea permisul de conducere suspendat

17 May 2016 1541