„Belele" nu doar cu petrolul? Grecul Hiropedi şi litigiile cu Comunitatea Elenă

cap_8.jpg„Pe de altă parte, menţionăm că noua conducere a Comunităţii Elene se delimitează de activitatea economică şi personală a domnului Hiropedi Anton, activitate ce nu are legătură cu Comunitatea, aceasta fiind o organizaţie nonprofit", a declarat actualul preşedinte al Comunităţii Elene Elpis din Constanţa, Antoniadis Eftimie

Cu o firmă despre care oamenii spun pe la colţul străzii că ar fi vizată de procurorii DIICOT Galaţi într-o acţiune pe linia combaterii contrabandei de ţigări, dar despre care infirmă categoric că s-ar afla în vizorul anchetatorilor, Anton Hiropedi a pierdut şefia spirituală a grecilor constănţeni. Foarte interesant, s-ar părea că belele ce se spune că l-ar paşte pe Hiropedi nu se limitează doar la eventualele nereguli în afacerile cu petrolul - contestate de acesta, de altfel - grecul având mai multe litigii în instanţă cu formaţiunea pe care a reprezentat-o, iar dosarele fiind înregistrate pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Conform actualului preşedinte al Comunităţii Elene Elpis Constanţa, Antoniadis Eftimie, Anton Hiropedi a fost înlocuit din funcţie de la sfârşitul lunii decembrie 2010. În aceste condiţii, la ora actuală, Anton Hiropedi este fostul lider al Comunităţii Elene din Constanţa şi nu preşedintele comunităţii, astfel cum, din eroare, s-a consemnat în articolul „Se întinde plasa DIICOT? Liderul grecilor constănţeni şi afacerile sale cu petrol", apărut în ediţia din 01.07.2011 a cotidianului ZIUA de Constanţa. „La data de 17.12.2010 domnul Anton Hiropedi, în urma hotărârii Adunării Generale a Comunităţii Elene Elpis din Constanţa, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte", a precizat actualul lider al comunităţii greceşti. „Precizăm că, în prezent, pe rolul instanţelor constănţene există mai multe litigii între Comunitatea Elenă Elpis Constanţa şi domnul Hiropedi Anton, privitoare la activitatea acestuia în calitate de preşedinte al Comunităţii". Foarte interesant, noua conducere s-a dezis de fostul preşedinte: „Pe de altă parte, menţionăm că noua conducere a Comunităţii Elene se delimitează de activitatea economică şi personală a domnului Hiropedi Anton, activitate ce nu are legătură cu Comunitatea, aceasta fiind o organizaţie nonprofit".

Hiropedi, reclamant în proces

Într-adevăr, pe data de 22 februarie 2011, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 4612/212/2011, al cărui obiect este reprezentat de o „acţiune în răspundere contractuală. Pretenţii". Părţi în proces sunt Anton Hiropedi, căruia îi revine rolul de reclamant, şi Comunitatea Elenă Elpis Constanţa, care este pârât. Înregistrat la instanţă încă din februarie, procesul nu a fost finalizat nici până la acest moment, la ultima înfăţişare cazul fiind amânat pentru ca Anton Hiropedi să fie citat cu un exemplar de pe întâmpinarea formulată de reprezentanţii Comunităţii Elene, prin care aceştia răspundeau faptelor semnalate în instanţă de către Hiropedi. De altfel, tot pe data de 22 februarie 2011 şi tot la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa, a fost înregistrat şi dosarul cu numărul 4613/212/2011, al cărui obiect este reprezentat de o „contestaţie la executare. Contestaţie decizie", contestatorul fiind acelaşi Anton Hiropedi, iar intimatul fiind Comunitatea Elenă Elpis Constanţa.

Judecătorii nu i-au dat dreptate

Pe data de 22 martie, instanţa Judecătoriei Constanţa şi-a verificat, din oficiu, competenţa materială, judecătorii invocând excepţia necompetenţei materiale a instanţei. Cu alte cuvinte, magistraţii erau de părere că procesul în sine nu era de competenţa Judecătoriei Constanţa, ci a unei instanţe superioare. Cu toate acestea, procesul se pare că a mers mai departe, pentru că, pe data de 19 aprilie, aceiaşi judecători au decis să respingă acţiunea lui Hiropedi. „Respinge contestaţia la executare ca neîntemeiată", se arată în hotărârea instanţei. Cu alte cuvinte, Anton Hiropedi a pierdut procesul. Totuşi, litigiul poate merge mai departe, dat fiind că sentinţa poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate a instanţei. În întreg acest context, s-ar părea că litigiul lui Anton Hiropedi cu Comunitatea Elenă Elpis din Constanţa este departe de a se încheia prea curând.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cme

03 Jul, 2013 21:01

Comunitatea Elena se delimitează de activitatea economică şi personală a domnului Hiropedi Anton,

ene

07 Sep, 2011 22:27

nu mai are putere saracu,l-a incalecat ginersu cu interlopii,iau luat peco,terenurile,e halit si el si fiisa...

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 septembrie 2023

14 Sep 2023 1200

Comunitatea Elenă Elpis, în doliu Anton Hiropedi, fostul președinte al Comunității Elene Elpis, a decedat

10 Feb 2023 1964

Ce au decis asociaţii societăţii Romar Shipping & Crewing - S.R.L

13 Jun 2022 1385

Firme Constanţa, rezultate financiare Romar Oil, cifră de afaceri mai mică, profit triplu, față de anul de referință anterior (document)

16 Jan 2018 2204