Beneficiile curațeniei pentru sănătate


 
Sănătatea a fost dintotdeauna un subiect sensibil, discutat din mai multe puncte de vedere. Fie că facem referire la o alimentație corectă, completată de o activitate fizică notabilă, fie că vorbim de premisele unui mediu curat în care ne desfășurăm activitatea.

Sondajele recente susțin că oricare 5 din 10 persoane neglijează cel puțin un aspect din cele menționate mai sus, un lucru deloc îmbucurător. Paradoxal, chiar dacă informația este la discreție, tot mai puțini oameni stabilesc un principiu din a urma întru totul pașii dobândirii unei sănătăți de fier.

Este important să înțelegem că, indiferent de natura activității pe care o întreprindem, trebuie să asigurăm un mediu curat încăperii, indiferent că suntem acasă ori la serviciu. 

Cum influențează curățenia sănătatea noastră fizică și mentală?

Relaxarea totală își face simțită prezența după o sesiune desăvârșită de curățenie. Am simțit în nenumărate rânduri, după ce am terminat multitudinea de treburi casnice, ușurare deplină atât la nivel fizic, cât și la nivel mental. 

Desigur, mulți ar susține că este peste putință să ținem zilnic pasul cu numărul mare de atribuții pe care le avem în propria locuință. Cu alte cuvinte nu există timp suficient să acoperim activități care includ aerisirea camerelor, aspirarea și curățarea pardoselilor și a așternuturilor, igienizarea băilor, prepararea produselor culinare sau spălarea hainelor murdare. 

Am putea spune că au dreptate, dar nu putem. Atâta timp cât tehnologia lucrează pentru noi și reușește să ne surprindă an de an cu noi gadget-uri menite să ne simplifice colosal munca depusă, adevărul este de partea noastră.

Doar gândindu-ne că trebuie să măturăm și să spălăm pardoseala întregii locuințe și deja se instalează o stare mentală de disconfort. În schimb, ne putem bea liniștiți cafeaua de dimineață în timp ce performantul aspirator-robot se ocupă de igienizarea pardoselilor. Și asta prin simpla sa programare de pe telefonul mobil. Ingenios, nu? Mai mult de atât, putem executa această facilă formalitate de la serviciu, programând aspiratorul, de la distanță, să execute operațiunea.

Nu putem decât să ne imaginăm că venim de la locul de muncă, că intrăm pe ușă și locuința strălucește de curățenie. Cu alți ochi ne vom uita la bicicleta fitness care ne așteaptă pentru o nouă sesiune de pedalare, într-un mediu curat.

De ce este recomandat să aerisim frecvent salteaua de pat?

Chiar și cele mai bune saltele de pat au nevoie de asistența noastră periodică. Cu toate că sunt proiectate cu materiale care inhibă apariția acarienilor și a alergenilor, este un principiu sănătos să acționăm frecvent în scopul aerisirii saltelei, dar și a aspirării și igienizării acesteia.

Printre sfaturile generale menționate atunci când achiziționăm o saltea, există și acela de a întoarce salteaua de pe o parte pe cealaltă la un interval de aproximativ 3 luni pentru a nu permite apariția arahnidelor. Acestea din urmă pot dezvolta alergii severe, afectând sănătatea noastră pe timp îndelungat.

În altă ordine de idei, este imperativ să înțelegem rostul achiziției unei salte performante și al renunțării la serviciile celei vechi, obișnuite. Cu atât mai mult cu cât ne va fi de folos la dobândirea poziției corecte a coloanei vertebrale în timpul somnului, dar și la relaxarea încheieturilor și detensionarea articulațiilor.

Susținem în continuare ideea că sănătatea este în strânsă legătură cu efectele curățeniei desăvârșite. Performând la acest capitol, contribuim în mod indirect la instalarea stării de bine, a stării de confort și de relaxare la nivel fizic și mental. Creând un mediu propice și armonios în sânul familiei, nu putem avea decât satisfacții pe termen lung.

Mergând braț la braț cu tehnologia și simplificând eforturile de executare a activităților casnice, murdăria va însemna doar un inamic redus la tăcere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.