Bugetul Bibliotecii Naționale a României suplimentat cu suma de 900 000 lei

Foto: facebook/Biblioteca Națională a RomânieiBiblioteca Națională a României anunță suplimentarea bugetului alocat anului 2024 cu suma de 900 000 lei, fonduri dedicate achiziționării de bunuri și servicii care să faciliteze recuperarea documentelor și valorificarea prin repunerea lor la dispoziția publicului, în sălile de lectură sau prin expoziții.

„Anul 2024 a început cu vești bune, proiectul „Memoria Națională. Recuperarea patrimoniului cultural scris al Bibliotecii Naționale a României” va continua.
Grație eforturilor depuse deja din 2022, prin demararea proiectului de reintroducere în circuit a fondurilor destructurate, desfășurat sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Adrian Cioroianu (manager BNaR), având sprijinul partenerilor Bibliotecii, Asociaţia „Free Mioriţa”, Centrul de Iradieri Tehnologice „IRASM”, precum şi FAN Courier, și datorită unor acțiuni continue de cercetare și comunicare susținute de echipa de lucru (Claudia Lungu, Simona Gabriela Noapteș, Ileana Șerbănescu, Nicoleta Rahme, Gabriela Nicolescu, Elena Stîngă, Rodica Crăciun, Robert Daniel Nițu, Cristian Crețu), Biblioteca Națională a României se bucură de suplimentarea bugetului alocat anului 2024 cu suma de 900 000 lei, fonduri dedicate achiziționării de bunuri și servicii care să faciliteze recuperarea documentelor și valorificarea prin repunerea lor la dispoziția publicului, în sălile de lectură sau prin expoziții.

Mulțumim Ministerului Culturii pentru sprijin și Doamnei Ministru Raluca Turcan pentru atenția acordată acestui subiect și pentru înțelegerea importanței și urgenței sale.

Le mulțumim partenerilor noștri, Asociația „Free Miorița”, Centrul de Iradieri Tehnologice „IRASM” și FAN Courier pentru susținerea necondiționată din toată această perioadă! Și le suntem recunoscători jurnaliștilor care au făcut din acest subiect o temă de interes.

Și nu în ultimul rând, le mulțumim cititorilor noștri a căror prezență în bibliotecă ne încurajează și ne onorează și tuturor celor care, oriunde și oricând, salvează cărți!“ - au precizat reprezentanții Bibliotecii Naționale a României pe Facebook

Citește și: 

Masă rotundă la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cu accent pe contribuția lui Mihail Kogălniceanu la realizarea Unirii Principatelor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reparaţii la acoperiş şi bani pentru salarii Bugetele instituţiilor constănţene vor fi suplimentate (documente)

31 Jul 2014 2337