Campanie anti-drog la Tulcea. Care sunt recomandările forțelor de ordine pentru tineri

Sursă foto: IPJ Tulcea
  • Polițiștii din Tulcea au desfășurat o campanie de informare a tinerilor cu privire la riscurile la care se expun dacă aleg să consume droguri, transmite IPJ Tulcea.
 
În cursul zilei de marți, 29 august 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști ai Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți ANATulcea au desfășurat o acțiune în vederea reducerii și combaterii consumului de substanțe psihoactive, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea.
 
Cu această ocazie, polițiștii au purtat discuţii cu persoanele întâlnite, fiindu-le transmise şi recomandări pentru prevenirea traficului și consumului de droguri:
 
  • Nu ceda tentației de a încerca drogurile - și o primă doză presupune un risc! Dependența se poate instala de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc!
  • Fii foarte atent la alegerea anturajului și nu ezita să îl părăsești atunci când constați că acesta are preocupări infracționale!
  • Caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber care să îți ofere și satisfacții!
  • Fii puternic, responsabil și refuză unele propuneri ale cercului de prieteni dacă îți pare că au caracter imoral sau ilicit!
  • Este posibil să ai unele probleme în familie, la școală sau în relație; drogurile și alcoolul nu reprezintă niciodată o soluție, ci doar o problemă în plus!
  • Drogurile îți afectează capacitatea de concentrare și sănătatea pe termen lung!
 

„Scopul activității desfășurate a fost acela de a informa populația cu privire la efectele negative ale consumului de droguri.
 
Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza“, adaugă sursa.


Citește și:

Echipajele de poliție din Constanța își întețesc activitatea. Iată sancțiunile aplicate în ultima duminică

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.