Campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României desfășurată de polițiștii de la Imigrări

Foto: ImigrăriPolițiști de imigrări, împreună cu reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, vor desfășura în perioada 16-20 octombrie a.c., la nivel național, o campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României, cu privire la condițiile în care pot fi prestate activitățile lucrative pe teritoriul național, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajați.
 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări, campania se va desfășura în cadrul universităților și are ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest segment, dar și conștientizarea riscurilor la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Cadrul  normativ şi condiţiile în care cetățenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.
 
În prezent, pe teritoriul României se află 17.615 studenți cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Maroc și Israel.
 
Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din București, Iași, Cluj  și Timiș“ - au mai precizat reprezentanții IGI.

Citește și: 

Cinci cetățeni străini luați în custodie de polițiștii de la Imigrări. Ce nereguli au fost constatate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.