Câți turiști și-au petrecut weekendul pe malul mării. „Grad de ocupare de 100% în staţiune, pentru prima dată de 1 Mai”

Imagine cu distracția de la malul mării în minivacanța de 1 Mai Peste 50.000 de turişti au petrecut weekend-ul de 1 Mai la malul mării, conform estimărilor realizate de Corina Martin, preşedinte de onoare al Resto Constanţa.

 

"Resto Constanţa estimează că primul weekend pe litoral a adus peste 50.000 turişti în staţiunile de la malul mării. Aşa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima minivacanţă la mare fără restricţii", a afirmat Martin.


Datele centralizate arată că staţiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost Mamaia - Mamaia Nord, Costineşti şi Vama Veche, unde au fost organizate şi promovate o serie de evenimente - de la festivaluri de muzică (Sunwaves în Mamaia şi "Beach, Please" la Costineşti), la cele gastronomice ("Festival du Bonheur - pour les gourmands" la Mamaia) la petreceri şi evenimente în cluburi, terase şi restaurante.


În acelaşi timp, Eforie a atras turişti şi public specific, conform profilului de staţiune balneară, cu turişti care au ales mai multă linişte şi relaxare, dar şi servicii de cazare şi Spa.
 

"Fără îndoială, marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costineşti, 'Beach, Please', aflat la prima sa ediţie - încă o dovadă că evenimentele sunt cele care atrag şi conving turiştii să aleagă o anumită destinaţie. Grad de ocupare de 100% în staţiune, pentru prima dată de 1 Mai, după foarte mulţi ani (...)În aceste zile, continuăm cu cel mai mare eveniment gastronomic al anului, pe care îl aducem pe litoral. Carnexpo Grill îşi deschide porţile pe 5 Mai, pe plajele Phoenicia Blue View Olimp şi reprezintă marea întâlnire a industriei HoReCa naţionale şi locale, între distribuitori, producători, furnizori şi operatorii HoReCA de pe litoral.Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri şi săptămâni ale sezonului şi vom continua să solicităm - şi mai insistent - întâlniri cu autorităţile locale, cărora le vom cere mai multă implicare în amenajarea staţiunilor şi în susţinerea organizatorilor de evenimente", a menţionat Corina Martin.


Reprezentanţi Resto Constanţa au punctat implicarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Mediului, Guvernului, precum şi prefectului Constanţei, Silviu Iulian Coşa, în privinţa rezolvării situaţiei plajelor noi din Mamaia, "una din cele mai grave probleme ale sezonului trecut".


Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mare agitată pe plaja din Vama Veche! Steagul roșu, arborat de salvamari! Cum arată plaja în plin sezon estival (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

10 Aug 2022 643

A patra victimă a mării în 24 de ore Turist de 25 de ani, înecat la Costinești. Victima scoasă inconștientă din mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Aug 2022 1799

Polițiștii au vorbit cu turiștii aflați în Saturn. Ce le-au recomandat pentru a avea o vacanță în siguranţă (GALERIE FOTO)

06 Aug 2022 498

Creștere cu 57% a numărului de solicitări de urgență la SAJ Constanța. Mesajul cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței

28 Jul 2022 561

Fotoreportaj Mari diferențe la malul mării! Prin stațiunea Mamaia...bate vântul, iar Eforie...abundă de turiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Jul 2022 13766

Incredibil În plin sezon estival, turiști înconjurați de câini maidanezi pe plaja din stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jul 2022 3162

Hotelierii sunt de vină! Primăria Constanța spune că locul de parcare în stațiunea Mamaia ar fi putut costa doar 17 lei/zi

13 Jul 2022 8847

Turiști dispăruţi după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki din Grecia

10 Jul 2022 772

Administratorii hotelurilor și pensiunilor de la malul mării au vorbit cu polițiștii. Recomandările oamenilor legii (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 601

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 1050

Acțiuni preventiv-informative pe linia consumului de droguri, desfășurate de polițiștii constănțeni

11 Jun 2022 736

Cozi uriașe la Delfinariul Constanța. Când vor începe demonstrațiile delfinilor din Ucraina

11 Jun 2022 1421

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

03 Jun 2022 4248

Câți turiști au sosit în primele trei luni din 2022 la malul mării. Anunțul Direcției Județene de Statistică

31 May 2022 596

MAE Aproximativ 1.400.000 de turiști români vor merge în această vară în Grecia

31 May 2022 552